16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Zapečená brokolice s uzeným masem a sýrem

Název Množství a jednotka
brokolice 500 g
uzené maso 300 g
vejce 4 ks
mléko 150 ml
polohrubá mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)


Vynikající úprava brokolice.



Postup
Pekáček nebo ohnivzdornou misku vymažeme máslem a pečlivě vysypeme strouhankou. Brokolici opláchneme a rozděláme si ji do pekáčku na růžičky, velmi opatrně osolíme. Posypeme nakrájenou uzeninou - můžeme použít uzené maso, párkový, klobásku, šunku, uzený bůček. Zvlášť si ušleháme vejce s polohrubou moukou, práškem do pečiva, mlékem a podravkou, můžeme mírně osolit (1/2 lžičky). Směs vylijeme na připravenou brokolici, a zakryté pečeme na 180° asi 40 minut. Před dopečením posypeme uzeným eidamem a necháme otevřené zapéct dozlatova. Podáváme s brambory nebo kaší.


Další fotografie
 


RECEPTY

Spaghetti con funghi - špagety s hříbky

Postup: Špagety uvaříme ve vroucí osolené vodě (na tři litry vody tři lžičky soli)... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku, mléko a půl... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s cizrnou

Postup: Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek... zobrazit recept

RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Dušená mrkev

Postup: Mrkev očistíme a nakrájíme na drobnější kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...