30. 3. 2023   |   svátek má Arnošt
 

Zapečená brokolice s uzeným masem a sýrem

Název Množství a jednotka
brokolice 500 g
uzené maso 300 g
vejce 4 ks
mléko 150 ml
polohrubá mouka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)


Vynikající úprava brokolice.



Postup
Pekáček nebo ohnivzdornou misku vymažeme máslem a pečlivě vysypeme strouhankou. Brokolici opláchneme a rozděláme si ji do pekáčku na růžičky, velmi opatrně osolíme. Posypeme nakrájenou uzeninou - můžeme použít uzené maso, párkový, klobásku, šunku, uzený bůček. Zvlášť si ušleháme vejce s polohrubou moukou, práškem do pečiva, mlékem a podravkou, můžeme mírně osolit (1/2 lžičky). Směs vylijeme na připravenou brokolici, a zakryté pečeme na 180° asi 40 minut. Před dopečením posypeme uzeným eidamem a necháme otevřené zapéct dozlatova. Podáváme s brambory nebo kaší.


Další fotografie
 


RECEPTY

Zapečené tousty se sýrem

Postup: Eidam nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme utřený česnek, nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka s uzenáčem

Postup: Čočku zalijeme zeleninovým nebo hovězím vývarem, přidáme celé cibule, bobkový... zobrazit recept

RECEPTY

Palačinky se špenátem

Postup: Smetanový špenát:Orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Kančí se šípkovou omáčkou

Postup: Kančí maso - plecko, kýtu nebo hřbet očistíme, odblaníme, ostrým nožem uděláme... zobrazit recept

RECEPTY

Koprová omáčka

Postup: Na másle připravíme světlou jíšku, zředíme ji vychladlým vývarem, přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...