Falešnou svíčkovou nakrájíme na silnější plátky a okraje mírně nařízneme. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a na oleji s máslem osmažíme dozlatova - trvá to asi 10 minut, než cibule zezlátne. Osmaženou cibuli odstavíme. Plátky masa osušíme papírovou utěrkou a na trošce oleje ve větším hrnci opečeme (neosolené!) z obou stran dohněda - všechny plátky masa se musí dotýkat dna hrnce, jinak pustí šťávu a maso bude "gumové". K masu přidáme osmaženou cibuli, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme na mírném ohni pod poklicí doměkka. Nakonec vmícháme záklechtku z trochy studené vody a zarovnané lžíce hladké mouky a povaříme ještě pět minut. Podáváme nejlépe se šťouchanými brambory.
Tip: Falešnou svíčkovou s cibulovou omáčkou můžeme dělat i v tlakáči - postup je stejný, orestujeme zvlášť na pánvi cibuli, maso opečeme rovnou v tlakáči, přidáme osmaženou cibuli, osolíme, opepříme, podlijeme, uzavřeme a dusíme asi hodinu a čtvrt.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek