26. 2. 2020   |   svátek má Dorota
 

Malinová "cheesecake" roláda

Název Množství a jednotka
vejce 6 ks
moučkový cukr 300 g
polohrubá mouka 185 g
sůl 1/2 lžičky
olej 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Troubu předehřejeme na 180°.
6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do pěny (asi 2 minuty). Přidáme 300 g moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 2 čajové lžičky vanilkového extraktu a prošleháme. Vařečkou nebo stěrkou pak lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Větší plech navlhčíme mokrou rukou, vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Rozetřeme po celé ploše plechu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 10 - 15 minut dorůžova.
Na desku rozložíme čistou utěrku, kterou hustě pocukrujeme do přibližné velikosti plechu. Těsto ihned po vytažení z trouby rychle překlopíme na pocukrovanou utěrku a i s utěrkou zavineme do rolády. Necháme úplně vychladnout.

Připravíme si krém:
V misce smícháme dvě balení mascarpone se 2 lžíčkami vanilkového extraktu a 3 vrchovatými lžícemi moučkového cukru (150g).

Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme mascarponovým krémem, posypeme malinami, zpátky svineme a roládu na povrchu pocukrujeme.

Tip:
Místo malin můžeme použít jahody nakrájené nadrobno.


 


RECEPTY

Bramboračka

Postup: Mrkev, bulvový celer, kořenová petržel, hlávková kapusta,to vše nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Ratatouille

Postup: Zeleninu kromě rajčat očistíme, řádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké... zobrazit recept

RECEPTY

Pivovarský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle ji osmahneme dozlatova. Přidáme na kostky... zobrazit recept

RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosový beránek

Postup: Cukr se změklým máslem (nebo Herou) a vejci utřeme do pěny, přidáme strouhaný... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...