19. 4. 2024   |   svátek má Rostislav
 

Malinová "cheesecake" roláda

Název Množství a jednotka
vejce 6 ks
moučkový cukr 300 g
polohrubá mouka 185 g
sůl 1/2 lžičky
olej 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Troubu předehřejeme na 180°.
6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do pěny (asi 2 minuty). Přidáme 300 g moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 2 čajové lžičky vanilkového extraktu a prošleháme. Vařečkou nebo stěrkou pak lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Větší plech navlhčíme mokrou rukou, vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Rozetřeme po celé ploše plechu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 10 - 15 minut dorůžova.
Na desku rozložíme čistou utěrku, kterou hustě pocukrujeme do přibližné velikosti plechu. Těsto ihned po vytažení z trouby rychle překlopíme na pocukrovanou utěrku a i s utěrkou zavineme do rolády. Necháme úplně vychladnout.

Připravíme si krém:
V misce smícháme dvě balení mascarpone se 2 lžíčkami vanilkového extraktu a 3 vrchovatými lžícemi moučkového cukru (150g).

Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme mascarponovým krémem, posypeme malinami, zpátky svineme a roládu na povrchu pocukrujeme.

Tip:
Místo malin můžeme použít jahody nakrájené nadrobno.


 


RECEPTY

Ščedračka (hrstková)

Postup: Den předem si namočíme fazole, hrách a houby (v jednom hrnci). Druhý den dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový koktejl z mléčného baru

Postup: Mléko nalijeme do mixéru, přidáme bílý smetanový jogurt, dvě lžičky moučkového... zobrazit recept

RECEPTY

Jehněčí eintopf

Postup: Fazole namočíme den předem do studené vody a necháme přes noc. Jehněčí maso... zobrazit recept

RECEPTY

Okurkový sirup

Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře pečené na kyselém zelí

Postup: Na dno pekáčku rozložíme vymačkané kyselé zelí. V 1 dl studené vody rozmícháme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...