11. 8. 2020   |   svátek má Zuzana
 

Malinová "cheesecake" roláda

Název Množství a jednotka
vejce 6 ks
moučkový cukr 300 g
polohrubá mouka 185 g
sůl 1/2 lžičky
olej 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Troubu předehřejeme na 180°.
6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do pěny (asi 2 minuty). Přidáme 300 g moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 1/2 lžičky soli, 2 čajové lžičky vanilkového extraktu a prošleháme. Vařečkou nebo stěrkou pak lehce vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Větší plech navlhčíme mokrou rukou, vyložíme pečícím papírem a nalijeme na něj těsto. Rozetřeme po celé ploše plechu a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca 10 - 15 minut dorůžova.
Na desku rozložíme čistou utěrku, kterou hustě pocukrujeme do přibližné velikosti plechu. Těsto ihned po vytažení z trouby rychle překlopíme na pocukrovanou utěrku a i s utěrkou zavineme do rolády. Necháme úplně vychladnout.

Připravíme si krém:
V misce smícháme dvě balení mascarpone se 2 lžíčkami vanilkového extraktu a 3 vrchovatými lžícemi moučkového cukru (150g).

Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme mascarponovým krémem, posypeme malinami, zpátky svineme a roládu na povrchu pocukrujeme.

Tip:
Místo malin můžeme použít jahody nakrájené nadrobno.


 


RECEPTY

Pekařská polévka

Postup: Uvaříme si hovězí polévku nebo vývar z kostí. V misce utřeme máslo s vejcem,... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Postup: Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldový chléb

Postup: Odměříme si 300ml mléka. Z odměřeného mléka odlijeme trošku do hrnku (asi... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z uzeného kuřete s ementálem, polníčkem a ořechy

Postup: Uzená kuřecí stehna obereme a nakrájíme na menší kousky. Dáme do mísy, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...