3. 12. 2023   |   svátek má Svatoslav
 

Tataráček z avokáda

Název Množství a jednotka
avokádo 1-2 ks
sušená rajčata 4-5 ks
kapary 1 lžíce
petrželka 1 lžíce
olivový olej 2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)


Jasně že pravý tatarák je jen z hovězího masa a levý tatarák není. Jenže nazvat tento avokádový zázrak "jen" pomazánkou je trošku škoda, přece jen "tataráček" je takové honosnější :-). Každopádně ať si jej nazve každý jak chce, na bagetě je tato forma avokáda naprosto úžasná.



Postup
Větší avokádo (nebo dvě menší) oloupeme, rozkrojíme napůl, zbavíme pecky a nakrájíme na co nejmenší kostičky. Přidáme nadrobno nakrájená sušená rajčata (4-5 ks, podle velikosti), nasekané kapary, přidáme 2 lžičky olivového oleje ze sušených rajčat, nasekanou petrželku a ochutíme 2 lžičkami citronové šťávy, solí a pepřem podle chuti. Mažeme na opečenou bagetu nebo jen tak na pečivo.


 


RECEPTY

Celerová polévka

Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečný koláč s kaki

Postup: Na vále smícháme mouku, moučkový cukr, citronovou kůru a sůl, přidáme studené... zobrazit recept

RECEPTY

Olejové koláčky

Postup: Rozinky si namočíme do rumu.,V mléce si rozmícháme droždí. Do mísy prosejeme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuře na halali (falešná svíčková)

Postup: Kuřecí stehna omyjeme a vložíme do papiňáku. Zalijeme zeleninovou směsí Halali... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí plátky se šunkou a nivou

Postup: Kuřecí prsa naklepeme, na okrajích nařízneme, aby se při smažení maso... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...