1. 10. 2023   |   svátek má Igor
 

Dýňový krém se zázvorem a kokosovým mlékem

Název Množství a jednotka
dýně hokkaido 1 ks
kokosové mléko 300 ml
zázvor čerstvý kousek
kari 1 lžička
masový vývar 1,5 l
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Dýni hokkaido umyjeme, rozpůlíme, lžící vydlabeme semena a ostrým velkým nožem ji nakrájíme na kostky. Dáme do hrnce, zalijeme cca 1,5l vývaru nebo vody, osolíme lžičkou soli, přidáme asi 2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru (asi jedna kávová lžička) a vaříme doměkka. Měkkou dýni rozmixujeme ponorným mixérem dohladka, vrátíme na sporák. Přidáme lžičku kari, kokosové mléko a prohřejeme.
Polévku můžeme podávat s krutonky, opečenými dýňovými semínky, nebo jen tak.


 


RECEPTY

Castagnaccio - italský kaštanový koláč

Postup: Rozinky přelijeme horkou vodou nebo rumem a necháme nabobtnat. Kaštanovou mouku... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkové zelí

Postup: Kysané červené zelí necháme okapat. V rendlíku na sádle osmažíme nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Bulharské biftečky (kefty)

Postup: Mleté maso v poměru 50% hovězí a 50% vepřové smícháme se lžičkou soli, 2... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...