Vepřovou kýtu nebo plátky pečeně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlměsíčky a jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme vepřové nudličky a opečeme. Osolíme, opepříme hrubě mletým citronovým pepřem, okořeníme kari, přidáme na plátky nakrájené jablka a podlijeme šlehačkou a mlékem s rozkvedlanou moukou. Povaříme tak dlouho, až jsou jablka měkká. Podáváme s rýží, kuskusem nebo bulgurem.
Tip: Místo vepřového můžeme použít kuřecí nebo krůtí maso.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek