22. 10. 2024   |   svátek má Sabina
 

Plněné bagety

Název Množství a jednotka
bageta 3 ks
eidam 250 g
vejce 5 ks
anglická slanina 120 g
mléko 100 ml
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 3
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Sýr (eidam, čedar, goudu) nastrouháme na jemném struhadle. Anglickou slaninu a petrželku nakrájíme nadrobno. V misce smícháme sýr s vajíčky, slaninou, přidáme 1 dl mléka a petrželku. Promícháme a mírně osolíme. Pokud je směs moc hustá, ještě trošku zředíme mlékem, aby se daly bagetky pěkně plnit.
Bagety vydlabeme - ostrým nožem vykrojíme po délce obdélník, který pak lžící vydlabeme.
Bagety naplníme připravenou směsí a dáme do vyhřáté trouby na 180° zapéct dozlatova - asi 10 - 15 minut.

Tip:
Místo anglické slaniny můžeme dát šunku nebo jinou uzeninu.
Vydlabané středy bagety usušíme, rozmixujeme a můžeme použít na zahuštění guláše nebo jako strouhanku.


Další fotografie
 


RECEPTY

Játra na šťávě

Postup: Játra očistíme, odstraníme kanálky a nakrájíme na nudličky. Na oleji osmažíme... zobrazit recept

RECEPTY

Batátová smetanová polévka se zázvorem

Postup: 2 středně velké batáty a 2 mrkve oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené palačinky s drůbežími játry

Postup: Palačinky: Z mléka, vajec, mouky a soli ušleháme řidší těstíčko. Na teflonovou... zobrazit recept

RECEPTY

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Postup: Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou,... zobrazit recept

RECEPTY

Drůbeží játra na houbách

Postup: Drůbeží játra - kuřecí nebo krůtí - omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...