Sýr (eidam, čedar, goudu) nastrouháme na jemném struhadle. Anglickou slaninu a petrželku nakrájíme nadrobno. V misce smícháme sýr s vajíčky, slaninou, přidáme 1 dl mléka a petrželku. Promícháme a mírně osolíme. Pokud je směs moc hustá, ještě trošku zředíme mlékem, aby se daly bagetky pěkně plnit. Bagety vydlabeme - ostrým nožem vykrojíme po délce obdélník, který pak lžící vydlabeme. Bagety naplníme připravenou směsí a dáme do vyhřáté trouby na 180° zapéct dozlatova - asi 10 - 15 minut.
Tip: Místo anglické slaniny můžeme dát šunku nebo jinou uzeninu. Vydlabané středy bagety usušíme, rozmixujeme a můžeme použít na zahuštění guláše nebo jako strouhanku.
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového
hrníčku a zalijeme lžičkou oleje.
Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý
utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný.
Tvaroh: tvrdý tvaroh se...
zobrazit článek