1. 10. 2023   |   svátek má Igor
 

Tchýnino "maso na šťávě"

Název Množství a jednotka
vepřová plec 600 g
cibule 2 ks
mletá sladká paprika 3 lžičky
pálivá paprika 1 lžička
plnotučná hořčice 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
těstoviny
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na menší kostky. Na sádle opečeme cibuli dozlatova, zasypeme sladkou a pálivou paprikou, přidáme maso, opečeme, zalijeme litrem vroucí vody, osolíme, přidáme kmín a dusíme doměkka. Připravíme tmavou jíšku, vlijeme k masu, krátce povaříme a ke konci vaření přidáme 3 polévkové lžíce hořčice. Pokud je potřeba, dochutíme kouskem masoxu. Podáváme s těstovinami.


 


RECEPTY

Borůvkový koláč

Postup: Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová "zahradnická roláda"

Postup: Přibližně půlkilový kousek kýty upravíme na plát, který přes folii rozkepeme... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda - "Tiramisu"

Postup: Do šlehače dáme vejce a cukr a šleháme 15 minut. Pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Madeirská omáčka

Postup: Z másla a zarovnané lžíce mouky připravíme růžovou jíšku, zalijeme 4 dl... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské rizoto

Postup: Nejprve uvaříme rýži - velmi dobrá do rizota je rýže Arborio, ale může být i... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...