2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Tchýnino "maso na šťávě"

Název Množství a jednotka
vepřová plec 600 g
cibule 2 ks
mletá sladká paprika 3 lžičky
pálivá paprika 1 lžička
plnotučná hořčice 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
těstoviny
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na menší kostky. Na sádle opečeme cibuli dozlatova, zasypeme sladkou a pálivou paprikou, přidáme maso, opečeme, zalijeme litrem vroucí vody, osolíme, přidáme kmín a dusíme doměkka. Připravíme tmavou jíšku, vlijeme k masu, krátce povaříme a ke konci vaření přidáme 3 polévkové lžíce hořčice. Pokud je potřeba, dochutíme kouskem masoxu. Podáváme s těstovinami.


 


RECEPTY

Falafel - karbanátky z cizrny

Postup: Cizrnu z plechovky přecedíme. Část cizrny rozmixujeme jen nahrubo, aby zůstaly... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí vývar

Postup: Maso a kosti omyjeme, vložíme do 1,5l studené vody, osolíme, přidáme oloupanou... zobrazit recept

RECEPTY

Srnčí guláš

Postup: Srnčí maso (jelení, kančí) odblaníme a nakrájíme na kostky. Ve velkém hrnci na... zobrazit recept

RECEPTY

Dřevorubecké tousty

Postup: Sýr nastrouháme nahrubo, šunku nakrájíme najemno. Smícháme s vajíčkem a... zobrazit recept

RECEPTY

Columbovo chilli con carne - nejlepší

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji. Jakmile mírně zrůžoví,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...