3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Tchýnino "maso na šťávě"

Název Množství a jednotka
vepřová plec 600 g
cibule 2 ks
mletá sladká paprika 3 lžičky
pálivá paprika 1 lžička
plnotučná hořčice 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

Příloha

Název Množství a jednotka
těstoviny
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a maso na menší kostky. Na sádle opečeme cibuli dozlatova, zasypeme sladkou a pálivou paprikou, přidáme maso, opečeme, zalijeme litrem vroucí vody, osolíme, přidáme kmín a dusíme doměkka. Připravíme tmavou jíšku, vlijeme k masu, krátce povaříme a ke konci vaření přidáme 3 polévkové lžíce hořčice. Pokud je potřeba, dochutíme kouskem masoxu. Podáváme s těstovinami.


 


RECEPTY

Babiččina vánočka

Postup: Z tohoto množství jsou dvě vánočky přes celý plech. Do 1/4 hrnku vlažného mléka... zobrazit recept

RECEPTY

Koule z mletého masa na zelenině

Postup: Mleté maso dáme do mísy a smícháme se strouhaným sýrem, vejcem, soli .... zobrazit recept

RECEPTY

Mramorová bábovka

Postup: Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Meruňkový džem

Postup: Nejprve si nachystáme skleničky - vyvaříme skleničky i víčka, nebo to za nás... zobrazit recept

RECEPTY

Třešňový dezert

Postup: Máslové sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, smícháme s rozpuštěným máslem a... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...