1. 8. 2025   |   svátek má Oskar
 

Mramorová bábovka

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 280 g
moučkový cukr 250 g
máslo 140 g
vejce 3 ks
mléko 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně přidáváme mouku, mléko a ostatní přísady kromě kakaa. Nakonec lehce zabalíme ušlehaný sníh z bílků. Polovinu těsta oddělíme a do druhé poloviny přidáme kakao. Do vymazané a hrubou moukou vysypané formy nalijeme na dno bílé těsto, na něj opatrně nalijeme kakaové těsto a příborovým nožem uděláme do těsta "zářez", aby se těsta jen lehce prolnuly a vytvořily pak v bábovce mramorování. Pečeme při 180° asi 50 minut, respektujeme zkušenosti s vlastní troubou. Hotovou bábovku pocukrujeme.


 


RECEPTY

Tvarohové koblihy

Postup: V míse smícháme tvaroh s mlékem, vejci, cukrem, moukou, solí a jedlou sodou.... zobrazit recept

RECEPTY

Celerová polévka

Postup: Nastrouháme si půlku menšího celeru.Do hrnce dáme na kostky nakrájenou slaninu... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové tlapky

Postup: Na vál prosejeme hladkou mouku, přidáme strouhaný kokos, moučkový cukr, máslo a... zobrazit recept

RECEPTY

Sumec na grilu

Postup: Sumce naporcujeme, osolíme a dáme do větší hlubší mísy. Přidáme nadrobno... zobrazit recept

RECEPTY

Falešná dršťková polévka

Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji ji osmažíme dozlatova. Hlívu... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...