27. 11. 2020   |   svátek má Xenie
 

Papoušková buchta

Název Množství a jednotka
polohrubá mouka 300 g
moučkový cukr 300 g
vejce 5 ks
máslo 250 g
šlehačka 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Utřeme žloutky s cukrem a změklým máslem, postupně přidáme ostatní přísady kromě pudinků, ušlehaný sníh z bílků a promícháme. Těsto rozdělíme na tři díly a do každého dílu zamícháme jeden pudinkový prášek - budeme mít tedy jahodové, vanilkové a kakaové těsto. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyššími okraji děláme lžící střídavě hromádky, které klademe těsně vedle sebe - střídáme kakaové těsto, jahodové, vanilkové atd. Pečeme ve vyhřáté troubě dorůžova a po vychladnutí polijeme citronovou polevou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Kuřecí maso s rokfórovou omáčkou

Postup: Kuřecí nebo krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a na oleji v hlubší pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený losos Rosmarino

Postup: Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s houbovou omáčkou

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo,... zobrazit recept

RECEPTY

Pstruh a losos v Muurikka Smoker

Postup:

RECEPTY

Pangasius s citronovou trávou

Postup: Oloupané syrové brambory nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazaného... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Stará kuželna

Restaurace Stará kuželna nabízí domácí kuchyni, exclusivní vinnou nabídku,...