17. 8. 2025   |   svátek má Petra
 

Knedlík s vajíčkem

Název Množství a jednotka
1/2 knedlíku
anglická slanina 100 g
vejce 4 ks
olej na smažení
sůl 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na kostky, anglickou, šunku nebo uzené nakrájíme na tenké nudličky. Rozehřejeme olej a opečeme na něm knedlík, hlídáme, promícháváme, aby se opekl ze všech stran, v průběhu přidáme anglickou, rovněž opečeme spolu s knedlíkem, pak zmírníme plamen na nejmenší a zalijeme rozšlehanými vajíčky, které jsme mírně osolili (anglická je slaná, tak opatrně). Za stálého míchání necháme vejce ztuhnout do požadované konzistence, jakou máme rádi. Podáváme s kyselou okurkou nebo zeleninou.





Další fotografie
 


RECEPTY

Dýňová bábovka

Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a uvaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí závitky se sušenými rajčaty

Postup: Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme, opepříme bílým pepřem, poklademe... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninová polévka s květákem a brokolicí

Postup: Květák a brokolici rozebereme na růžičky, zalijeme litrem a půl vody a dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s kuřecím masem a kukuřicí

Postup: Těstoviny (vrtulky) uvaříme v osolené vodě. Mezitím si nakrájíme na kostičky... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámek Zábřeh

Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...