2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Květáková polévka

Název Množství a jednotka
květák 1 ks
mrkev 1 ks
brambory 3 ks
máslo 2 lžíce
dětská krupice 3 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 35 min.
Mamut :-)



Postup
Květák opláchneme, odkrojíme košťál, rozebereme na růžičky. Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky, mrkev můžeme nastrouhat na hrubém struhadle. Na másle opražíme krupici dorůžova, zalijeme studenou vodou nebo vývarem (1,5l), přidáme připravenou zeleninu, osolíme, okořeníme majoránkou a za občasného promíchání vaříme doměkka.

Tip:
Místo krupičky můžeme udělat klasickou jíšku z mouky.


 


RECEPTY

Tyrolský bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - domácí nálev

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

RECEPTY

Columbovo chilli con carne - nejlepší

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a orestujeme na oleji. Jakmile mírně zrůžoví,... zobrazit recept

RECEPTY

Cikánský guláš

Postup: Maso omyjeme a nakrájíme na kostky. Na oleji necháme zesklovatět na kolečka... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový džem pečený v troubě

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme, dáme je na plech s vyšším okrajem a pokapeme 2... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Řepa červená

Červená řepa (latinsky beta vulgaris) je naprosto nenáročná dvouletá plodina, která netrpí škůdci ani nemocemi a nevyžaduje žádnou péči, roste téměř sama. Pokud si ji vysejeme na zahrádku, získáme oproti té kupované mnoho... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...