27. 6. 2019   |   svátek má Ladislav
 

Bramboráky se zelím

Název Množství a jednotka
brambory 700 g
kysané zelí 300 g
vejce 1 ks
česnek 6 stroužků
majoránka 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme, přidáme zelí, které jsme předtím scedili a překrájeli na menší kousky, dále přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, pepř, zaprášíme troškou mouky, dobře promícháme a na sádle smažíme placičky dozlatova.

Tip:
Pro zdravější variantu lze tefonovou pánev pouze vytřít olejem, případně placičky upéct v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.

Tip II:
Místo kysaného zelí je možno dát i sladkokyselé sterilizované - placky získají trošku nasládlejší a jemnější chuť.


 


RECEPTY

Středomořský salát s cizrnou a fenyklem

Postup: Zeleninu očistíme, nakrájíme a dáme do mísy. Přidáme cizrnu - vařenou nebo... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí jahodová dřeň

Postup: Jahody umyjeme, odstraníme stopky, dáme do větší mísy a rozmixujeme. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s Pak Choi a krůtím masem

Postup: Celozrnné těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě na skus. Mezitím na pánvi... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená indická okurka (lagenárie dlouhá, kalabasa)

Postup: Indickou okurku - cca 400g - oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 - 5mm.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Kokosový olej

Kokosový olej Vás překvapí svou širokou škálou působnosti. Je to rostlinný olej získávaný z dužniny plodu kokosovníku, neboli kokosového ořechu. Má příjemnou vůni i chuť, při pokojové teplotě je tekutý a v lednici... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova

Hotel Grůň Mosty u Jablunkova se nachází v Moravskoslezských Beskydech na úpatí...