Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přebytečnou vodu slijeme, přidáme zelí, které jsme předtím scedili a překrájeli na menší kousky, dále přidáme vejce, prolisovaný česnek, sůl, majoránku, pepř, zaprášíme troškou mouky, dobře promícháme a na sádle smažíme placičky dozlatova.
Tip: Pro zdravější variantu lze tefonovou pánev pouze vytřít olejem, případně placičky upéct v troubě na plechu vyloženém pečícím papírem.
Tip II: Místo kysaného zelí je možno dát i sladkokyselé sterilizované - placky získají trošku nasládlejší a jemnější chuť.
Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne
si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu
toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek...
zobrazit článek