29. 3. 2024   |   svátek má Taťána
 

Frankfurtská polévka

Název Množství a jednotka
párky 6 nožiček
brambory 2 ks
cibule 1 ks
mléko 150 ml
máslo 2 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Zasypeme paprikou, hladkou moukou a uděláme jíšku. Zalijeme 1,5l studené vody nebo vývaru, přidáme brambory nakrájené na kostičky a párky nakrájené na kolečka, osolíme, opepříme, přidáme kmín a povaříme, až jsou brambory měkké. Přilijeme mléko a pokud je potřeba, dochutíme kostkou masoxu. Polévku podáváme posypanou nasekanou petrželovou natí.

Tip mamuta:
Párky nakrájené na kolečka osmahneme na sádle a přidáme je do polévky cca 10 minut před dohotovením.


 


RECEPTY

Jablečný štrůdl z tvarohového těsta

Postup: Z mouky, změklého másla, kostky tvarohu a špetky soli dobře zpracujeme vláčné... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí pochoutkový salát

Postup: Salám nastrouháme nahrubo, malou cibuli nebo jen čtvrt větší, a sterilované... zobrazit recept

RECEPTY

Švestkový koláč s mandlemi

Postup: Žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy s houbami a zelím

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto,... zobrazit recept

RECEPTY

Kokosové kuličky

Postup: Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, přidáme mletý nebo strouhaný... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
PENZIONY

Penzion Sluníčko

Penzion Sluníčko *** nabízí díky své poloze, na úpatí Lysé hory, překrásný...