22. 7. 2018   |   svátek má Magdeléna
 

Rajčatová polévka Arrabbiata s brokolicí

Název Množství a jednotka
brokolice 500 g
krájená konzerovovaná rajčata Arrabbiata 3 lžíce
česnek 3 stroužky
provensálské koření 1 lžička
olivový olej 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)


Nezvyklá, ale nečekaně dobrá kombinace chutí.



Postup
Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Po chvilce přidáme pikantní krájená konzervovaná rajčata s bylinkami - asi tři lžíce (dala jsem Arrabbiata z Lidlu), prolisovaný česnek, lžičku olivového oleje a zarovnanou lžičku provensálských bylinek. Vaříme, až je brokolice měkká. Přidáme slepičí bujón a lžičku strouhaného parmezánu a povaříme ještě pět minut.


 


RECEPTY

Italské krémové rizoto

Postup: Nadrobno nakrájenou šalotku necháme na olivovém oleji zesklovatět. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Křenové zelí (vitamínová bomba)

Postup: Hlávku zelí očistíme od nepěkných listů. Rozpůlíme a nakrouháme na jemno. Dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Houbová smaženice

Postup: Na sádle osmahneme najemno nakrájenou cibulku, přidáme očištěné a nakrájené... zobrazit recept

RECEPTY

Falešné matjesy z cukety

Postup: Cuketu omyjeme, neloupeme, nakrájíme na menší kostky nebo na tenké plátky, dáme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečené farfalle s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...