26. 2. 2020   |   svátek má Dorota
 

Rajčatová polévka Arrabbiata s brokolicí

Název Množství a jednotka
brokolice 500 g
krájená konzerovovaná rajčata Arrabbiata 3 lžíce
česnek 3 stroužky
provensálské koření 1 lžička
olivový olej 1 lžička
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: italská
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)


Nezvyklá, ale nečekaně dobrá kombinace chutí.



Postup
Brokolici rozebereme na růžičky a dáme vařit do osolené vody. Po chvilce přidáme pikantní krájená konzervovaná rajčata s bylinkami - asi tři lžíce (dala jsem Arrabbiata z Lidlu), prolisovaný česnek, lžičku olivového oleje a zarovnanou lžičku provensálských bylinek. Vaříme, až je brokolice měkká. Přidáme slepičí bujón a lžičku strouhaného parmezánu a povaříme ještě pět minut.


 


RECEPTY

Dýňový kompot podle babičky

Postup: Dýni oloupeme, ostrou lžící odstraníme pořádně semena, nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Tyrolský bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Ještě horké oloupeme a nakrájíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na zelenině

Postup: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a... zobrazit recept

RECEPTY

Jednohubky s houbami

Postup: Na pánvi, na másle orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme sterilované,... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...