15. 8. 2018   |   svátek má Hana
 

Jarní polévka s ovesnými vločkami

Název Množství a jednotka
kedlubna 1 ks
mrkev 1 ks
petržel 1 ks
celer kousek
brambory 2 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Ovesné vločky lehce osmahneme na másle, zalijeme vývarem nebo vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory, kedlubnu, nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a kousek celeru, hrášek, osolíme, okořeníme majoránkou a vaříme doměkka. Hotovou polévku na talířích hustě posypeme petrželkou a pažitkou.


 


RECEPTY

Lívanečky se sýrem Cottage

Postup: Cottage sýr smícháme vidličkou se třemi vajíčky, přidáme půl hrnku mletých... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové rizoto s uzeným lososem

Postup: Na olivovém oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme 2 utřené stroužky... zobrazit recept

RECEPTY

Zeleninový salát s pečeným masem

Postup: Zeleninu očistíme a nakrájíme. Dáme do mísy, přidáme plechovku mungo klíčků,... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka ze zelených fazolek

Postup: Fazolky i s nálevem dáme do hrnce, přidáme brambory nakrájené na kostičky,... zobrazit recept

RECEPTY

Jidáše

Postup: Všechny suroviny si vytáhneme nejméně dvě hodiny předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Éčka v nanucích - jsou bezpečná?

Guma guar, karubin, karagenan, lecitin... co si pod tím máme představit? Tak si těm "éčkům" z testovaných nanuků podíváme na zoubek. Jaká jsou éčka v testovaných nanucích: Téměř u všech "éček" v testovaných výrobcích se jedná... zobrazit článek

RESTAURACE

Lanterna

Vyhlášená restaurace čtyřhvězdičkového hotelu Lanterna na první pohled zaujme...