14. 10. 2019   |   svátek má Agáta
 

Brokolice zapečená se sýrem

Název Množství a jednotka
brokolice 1 kus
šunka 100 gramů
brambory 6 ks
vejce 1 ks
smetana ke šlehání 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Brambory oškrábeme a v celku dáme vařit. Osolíme, okmínujeme. Vaříme asi 10 minut. Do jiného hrnce dáme vařit brokolici rozebranou na růžičky. Vaříme ji v osolené vodě 3 minuty.
Zapékací misku si vymažeme a vysypeme strouhankou, vyložíme šunkou, na ni dáme uvařené a na kolečka nakrájené brambory, další vrstvou bude brokolice. Zasypeme sýrem a zalijeme smetanou , v které jsme rozšlehali vejce, rozetřený česnek a trochu soli.
Pečeme v troubě 15 minut.


 


RECEPTY

Zeleninové rizoto

Postup: V pánvi na lžičce másla udusíme zeleninu, mraženou, jakoukoli co máte rádi,... zobrazit recept

RECEPTY

Pórkový krém

Postup: Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu,... zobrazit recept

RECEPTY

Rančerský salát

Postup: Vejce si uvaříme na tvrdo.Salám Mortadellu nebo Junior, okurky, uvařená vejce... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s tuňákem

Postup: Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Hanácká zelňačka

Postup: Kysané zelí dáme do hrnce, zalijeme 1l studené vody, osolíme, přidáme pepř,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...