4. 10. 2022   |   svátek má František
 

Brokolice zapečená se sýrem

Název Množství a jednotka
brokolice 1 kus
šunka 100 gramů
brambory 6 ks
vejce 1 ks
smetana ke šlehání 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Brambory oškrábeme a v celku dáme vařit. Osolíme, okmínujeme. Vaříme asi 10 minut. Do jiného hrnce dáme vařit brokolici rozebranou na růžičky. Vaříme ji v osolené vodě 3 minuty.
Zapékací misku si vymažeme a vysypeme strouhankou, vyložíme šunkou, na ni dáme uvařené a na kolečka nakrájené brambory, další vrstvou bude brokolice. Zasypeme sýrem a zalijeme smetanou , v které jsme rozšlehali vejce, rozetřený česnek a trochu soli.
Pečeme v troubě 15 minut.


 


RECEPTY

Kefírová buchta

Postup: Cukr s vejcem ušleháme do pěny, přidáme olej, rum, vanilkový cukr, kakao, po... zobrazit recept

RECEPTY

Londýnské řezy

Postup: Z hladké mouky, prášku do pečiva, másla, 120g moučkového cukru a žloutků... zobrazit recept

RECEPTY

Růžičková kapusta po indicku

Postup: Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní škaredé listy, opláchneme a uvaříme v... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na čerstvém fenyklu

Postup: Rozmrazíme tresku nebo jiné filé. Nejprve si připravíme kuskus. Do vroucí vody... zobrazit recept

RECEPTY

Obrácené řízky

Postup: Maso (můžeme použít vepřovou krkovičku, krůtí prsa, kuřecí řízky) nakrájíme na... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Výtopna

vítáme Vás v jedné z pěti restaurací v síti Výtopna. Jedná se o originální...