7. 6. 2023   |   svátek má Iveta/Slavoj
 

Brokolice zapečená se sýrem

Název Množství a jednotka
brokolice 1 kus
šunka 100 gramů
brambory 6 ks
vejce 1 ks
smetana ke šlehání 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Brambory oškrábeme a v celku dáme vařit. Osolíme, okmínujeme. Vaříme asi 10 minut. Do jiného hrnce dáme vařit brokolici rozebranou na růžičky. Vaříme ji v osolené vodě 3 minuty.
Zapékací misku si vymažeme a vysypeme strouhankou, vyložíme šunkou, na ni dáme uvařené a na kolečka nakrájené brambory, další vrstvou bude brokolice. Zasypeme sýrem a zalijeme smetanou , v které jsme rozšlehali vejce, rozetřený česnek a trochu soli.
Pečeme v troubě 15 minut.


 


RECEPTY

Italská rajčatová polévka

Postup: Malou cibuli nakrájíme nadrobno a česnek na plátky. Rozehřejeme olivový olej a... zobrazit recept

RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková žemlovka

Postup: Švestky umyjeme a vypeckujeme. Tvaroh zředíme kapkou mléka a smícháme s 1 lžící... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelná polévka

Postup: Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Fazolový guláš starého rančera

Postup: Cibuli nakrájíme na kolečka nebo půlměsíčky a orestujeme na hlubší pánvi... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Penzion Hrad

Penzion Hrad - středověká restaurace a ubytováníPro všechny pocestné i hosty...