2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Brokolice zapečená se sýrem

Název Množství a jednotka
brokolice 1 kus
šunka 100 gramů
brambory 6 ks
vejce 1 ks
smetana ke šlehání 200 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Jarča



Postup
Brambory oškrábeme a v celku dáme vařit. Osolíme, okmínujeme. Vaříme asi 10 minut. Do jiného hrnce dáme vařit brokolici rozebranou na růžičky. Vaříme ji v osolené vodě 3 minuty.
Zapékací misku si vymažeme a vysypeme strouhankou, vyložíme šunkou, na ni dáme uvařené a na kolečka nakrájené brambory, další vrstvou bude brokolice. Zasypeme sýrem a zalijeme smetanou , v které jsme rozšlehali vejce, rozetřený česnek a trochu soli.
Pečeme v troubě 15 minut.


 


RECEPTY

Špagety s rajčaty a bazalkou

Postup: Na pánvi s olivovým olejem osmažíme na drobno nakrájenou cibulku s česnekem,... zobrazit recept

RECEPTY

Drobení (strouhání) do polévky

Postup: Na větší prkýnko nebo vál si nasypeme mouku, uděláme důlek, vklepneme vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Chlebová polévka (Žebrácká)

Postup: Starší chléb pokrájíme nebo rozlámeme na menší kousky a dáme vařit se solí a... zobrazit recept

RECEPTY

Western fazole

Postup: Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na... zobrazit recept

RECEPTY

Švestková omáčka s uzeným masem

Postup: Připravíme si tmavší máslovou jíšku, kterou zředíme vývarem a povaříme. Přidáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Harcovna

Hostinec - penzion Harcovna se nachází v turisticky atraktivní oblasti...