3. 12. 2021   |   svátek má Svatoslav
 

Western fazole

Název Množství a jednotka
červené fazole v nálevu 1 plechovka
fazole s kukuřicí v tomatě 1 plechovka
uzené maso 150 g
jemné párky 4 ks
červená cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: mexická
Příprava: 10 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na oleji orestujeme na půlměsíčky nakrájenou cibuli. Přidáme lžičku cukru, necháme mírně zkaramelizovat, přidáme uzené maso, párky, lehce osmahneme, zasypeme uzenou paprikou a vlijeme 1 plechovku červených fazolí a 1 plechovku červených fazolí s kukuřicí v tomatě. Zahustíme lžící rýžové (nebo hladké) mouky rozmíchané v trošce studené vody a povaříme asi 5 minut. Přidáme lžičku římského kmínu, osolíme, opepříme a okořeníme chilli podle chuti. Podáváme s chlebem.


 


RECEPTY

Bramborový salát

Postup: Brambory uvaříme ve slupce a ještě za horka oloupeme. Nakrájíme je na na... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí závitky

Postup: Krůtí plátky - prsní řízky naklepneme, osolíme, opepříme a potřeme slabou... zobrazit recept

RECEPTY

Ischelské dortíčky

Postup: Hladkou mouku, moučkový cukr, mleté ořechy a kakao dáme na vál. Přidáme ostatní... zobrazit recept

RECEPTY

Avokádová majonéza

Postup: Zralé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydlabeme dužinu do vyšší... zobrazit recept

RECEPTY

Těstovinový salát s tuňákem

Postup: Těstoviny (nejlíp vrtulky) uvaříme v osolené vodě. V míse smícháme nakrájenou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...