26. 5. 2024   |   svátek má Filip
 

Rebarborový koláč

Název Množství a jednotka
rebarbora 8 ks
polohrubá mouka 300 g
moučkový cukr 150 g
vejce 3 ks
máslo 100 g
Zobrazit všechny ingredience

Drobenka

Název Množství a jednotka
hladká mouka 7 lžic
moučkový cukr 2 lžíce
máslo 30 g
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, mléko, vanilkový pudink, jogurt a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyššími okraji, poklademe rebarborou, posypeme vanilkovým cukrem a posypeme drobenkou. Pečeme 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě.




Další fotografie
 


RECEPTY

Játra na grilu s pečenými brambůrky

Postup: Nejdříve si dáme do trouby brambory. Brambory dobře omyjeme, osušíme a... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená indická okurka (lagenárie dlouhá, kalabasa)

Postup: Indickou okurku - cca 400g - oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 - 5mm.... zobrazit recept

RECEPTY

Tagliatelle s lososem a brokolicí

Postup: Brokolici a těstoviny uvaříme každé zvlášť v osolené vodě doměkka a scedíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky na jablkách

Postup: Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Osolíme,... zobrazit recept

RECEPTY

Pařížská roláda

Postup: Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do sněhu zašleháme krupicový cukr, a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace na Fojtství

Restaurace na Fojství se nachází v malé vesnici Veřovice která leží u západního...