3. 12. 2021   |   svátek má Svatoslav
 

Rebarborový koláč

Název Množství a jednotka
rebarbora 8 ks
polohrubá mouka 300 g
moučkový cukr 150 g
vejce 3 ks
máslo 100 g
Zobrazit všechny ingredience

Drobenka

Název Množství a jednotka
hladká mouka 7 lžic
moučkový cukr 2 lžíce
máslo 30 g
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, mléko, vanilkový pudink, jogurt a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyššími okraji, poklademe rebarborou, posypeme vanilkovým cukrem a posypeme drobenkou. Pečeme 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě.




Další fotografie
 


RECEPTY

Western fazole

Postup: Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarožník 1.

Postup: Rozpustíme si v kastrůlku máslo. Tvaroh s vejci a cukrem smícháme, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Ukrajinský boršč

Postup: Hovězí maso nakrájíme na kostky a orestujeme na sádle na cibuli. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní kuřecí křidýlka

Postup: Křidýlka si omyjeme, osušíme a osolíme.Připravíme si marinádu. Do větší misky... zobrazit recept

RECEPTY

Broskvová marmeláda

Postup: Broskve omyjeme a vypeckujeme. Nakrájíme na menší kousky, dáme do většího... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Sbíráme éčka...

Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...