3. 5. 2024   |   svátek má Alexej
 

Zapomenuté heslo › Rebarborový koláč

Název Množství a jednotka
rebarbora 8 ks
polohrubá mouka 300 g
moučkový cukr 150 g
vejce 3 ks
máslo 100 g
Zobrazit všechny ingredience

Drobenka

Název Množství a jednotka
hladká mouka 7 lžic
moučkový cukr 2 lžíce
máslo 30 g
moučník
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 40 min.
Mamut :-)



Postup
Utřeme máslo s cukrem a žloutky, přidáme mouku promíchanou s práškem do pečiva, mléko, vanilkový pudink, jogurt a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostky. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyššími okraji, poklademe rebarborou, posypeme vanilkovým cukrem a posypeme drobenkou. Pečeme 30-40 minut ve středně vyhřáté troubě.




Další fotografie
 


RECEPTY

Tatrankové kuličky

Postup: Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do nožového mixéru a rozdrtíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Pečený losos Rosmarino

Postup: Lososa rozmrazíme, osolíme, mírně okořeníme čtyřbarevným hrubě mletým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Kakaový tunel

Postup: Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Pak vmícháme mouku s kakaem a práškem do... zobrazit recept

RECEPTY

Steak z lososa na pepři

Postup: Porce lososa pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvým pepřem a... zobrazit recept

RECEPTY

Nakládané okurky - nálev Pikanta Haná

Postup: Nejprve si umyjeme a vyvaříme sklenice a víčka, do kterých budeme okurky... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Strakatého koně

Ke stravování můžete využít naši stylovou nekuřáckou restauraci. Naše kuchyně...