22. 5. 2024   |   svátek má Emil
 

Zapečené farfalle s kuřecími játry

Název Množství a jednotka
kuřecí játra 500 g
farfalle 500 g
čerstvé žampiony 250 g
šunka 150 g
rajčata 4 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě doměkka. V hlubší pánvi necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme játra a orestujeme je dozlatova. K orestovaným játrům přidáme nakrájenou šunku, žampióny, oloupaná nakrájená rajčata, směs osolíme, opepříme a podusíme asi deset minut. Přidáme scezené farfalle, promícháme a přendáme do vymazaného pekáčku.
Připravíme si bešamel - z másla a mouky připravíme světle růžovou jíšku, zalijeme mlékem a smetanou a metličkou mícháme do zhoustnutí, až nám vznikne hladká omáčka. Osolíme (cca 1/2 lžičky soli), mírně opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku (tak desetkrát strouhneme). Bešamel nalijeme na připravenou směs v pekáčku, lehce promícháme, aby se bešamel dostal všude, posypeme nahrubo nastrouhaným eidamem a dáme do trouby zapéct na 180° asi 30 - 35 minut dozlatova.


 


RECEPTY

Ossobuco po milánsku

Postup: Plátky ossobuca zaprášíme moukou a ve velkém kastrolu (nebo přímo v pekáči, ve... zobrazit recept

RECEPTY

Kozí brada

Postup: Hlávkové zelí nebo kapustu zbavíme vrchních listů, odkrojíme košťály a... zobrazit recept

RECEPTY

Jablkovo-ořechový moučník

Postup: Utřeme žloutky s cukrem a postupně přidáme všechny přísady, nakonec lehce... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová líčka na majoránce a černém pivu

Postup: Vepřová líčka očistíme, osušíme, (můžou být i telecí líčka, hovězí, nebo taky... zobrazit recept

RECEPTY

Brambory plněné anglickou a nivou

Postup: Brambory dobře omyjeme a uvaříme vcelku ve slupce v osolené vodě do poloměkka.... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Odměňte se kvalitní kuchyňskou výbavou

Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři připravíte... zobrazit článek

RESTAURACE

Rybářská bašta

Rybářská bašta jako jedna z prvních začala svůj provoz v roce 1991. Chov...