Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě doměkka. V hlubší pánvi necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme játra a orestujeme je dozlatova. K orestovaným játrům přidáme nakrájenou šunku, žampióny, oloupaná nakrájená rajčata, směs osolíme, opepříme a podusíme asi deset minut. Přidáme scezené farfalle, promícháme a přendáme do vymazaného pekáčku. Připravíme si bešamel - z másla a mouky připravíme světle růžovou jíšku, zalijeme mlékem a smetanou a metličkou mícháme do zhoustnutí, až nám vznikne hladká omáčka. Osolíme (cca 1/2 lžičky soli), mírně opepříme a okořeníme špetkou muškátového oříšku (tak desetkrát strouhneme). Bešamel nalijeme na připravenou směs v pekáčku, lehce promícháme, aby se bešamel dostal všude, posypeme nahrubo nastrouhaným eidamem a dáme do trouby zapéct na 180° asi 30 - 35 minut dozlatova.
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek