Švestky umyjeme a vypeckujeme. Tvaroh zředíme kapkou mléka a smícháme s 1 lžící cukru. Do misky nalijeme mléko, osladíme zbylými dvěma lžícemi a rozšleháme do něj dvě vajíčka. Plátky veky nebo nakrájené rohlíky (může být i vánočka, pokud ji použijeme, nesladíme mlléko) máčíme v připraveném mléce a klademe do vymaštěného pekáčku. Vrstvu namočené veky potřeme tvarohovou směsí, poklademe půlkami švestek, střídáme, poslední vrstva je namočená veka. Pokapeme rozpuštěným máslem a upečeme dorůžova cca třičtvrtě hodiny.
Rozmarýn
(rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni
i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ...
zobrazit článek