25. 1. 2022   |   svátek má Miloš
 

Švestková žemlovka

Název Množství a jednotka
veka 1 ks
tvaroh 250 g
švestky 1/2 kg
vejce 2 ks
mléko 1/2 l
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 25 min.
Vaření: 50 min.
Mamut :-)



Postup
Švestky umyjeme a vypeckujeme. Tvaroh zředíme kapkou mléka a smícháme s 1 lžící cukru. Do misky nalijeme mléko, osladíme zbylými dvěma lžícemi a rozšleháme do něj dvě vajíčka. Plátky veky nebo nakrájené rohlíky (může být i vánočka, pokud ji použijeme, nesladíme mlléko) máčíme v připraveném mléce a klademe do vymaštěného pekáčku. Vrstvu namočené veky potřeme tvarohovou směsí, poklademe půlkami švestek, střídáme, poslední vrstva je namočená veka. Pokapeme rozpuštěným máslem a upečeme dorůžova cca třičtvrtě hodiny.


 


RECEPTY

Paccheri plněné mletým masem a hlívou

Postup: Česnek nasekáme najemno a zpěníme na rozpáleném oleji. Přidáme na menší části... zobrazit recept

RECEPTY

Treska na zelenině

Postup: Zeleninu očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, cuketu na kostičky a mrkev a... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Malé červené řepy (cca 2až tři kusy) opláchneme a dáme uvařit (nejlépe, aby... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

RECEPTY

Růžičková kapusta po indicku

Postup: Kapustičky očistíme, odstraníme vrchní škaredé listy, opláchneme a uvaříme v... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

5 důvodů proč navštívit Loket nad Ohří

Důležité královské město, které má v historii mnoho důležitých událostí. Loket nad Ohří je město na Sokolovsku, které vás svou krásou uchvátí. Historie tohoto města sahá až do 12. století, poté se Loket pomalu stává... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...