13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Tvarohové knedlíky nejlepší

Název Množství a jednotka
tvaroh 1/2 kg
vejce 2 ks
strouhanka 4 hrsti
dětská krupice 4 hrsti
sůl špetka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
Tvaroh smícháme v míse s vajíčky a špetkou soli, přidáme krupici, strouhanku, dobře promícháme a navlhčenýma rukama tvoříme kuličky, které vaříme v mírně osolené vodě 10-13 minut podle velikosti knedlíčků. Podáváme polité rozpuštěným máslem, s cukrem, kakaem nebo osmaženou strouhankou.
Knedlíky můžeme plnit i jakýmkoliv čerstvým nebo i mraženým ovocem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Špagety s dýňovou omáčkou

Postup: Máslovou dýni oloupeme, Hokkaido loupat nemusíme, slupka vařením změkne. Dýni... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí stehno na divoko

Postup: Větší krůtí horní stehno i s kůží omyjeme, prošpikujeme proužky slaniny (nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

RECEPTY

Mamutí vepřová kýta v hlívové peřince

Postup: Vepřovou kýtu (může být i pěkná krkovička) naklepu, naříznu na okrajích, aby se... zobrazit recept

RECEPTY

Japonské krůtí nudličky

Postup: Připravíme si zeleninu a dáme si ji na talířky každou zvlášť, budeme je... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

RESTAURACE

U Johana

Je jen málo míst, kde se člověk cítí opravdu uvolněně a dobře, naše restaurace...