18. 1. 2021   |   svátek má Vladislav
 

Květákové placičky s ovesnými vločkami

Název Množství a jednotka
květák 1 ks
vejce 1 ks
anglická slanina 50 g
ovesné vločky 250 g
česnek 2 stroužky
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Květák uvaříme v osolené vodě doměkka. V míse rozmačkáme vidličkou, přidáme vejce, prolisovaný česnek, koření, anglickou slaninu nakrájenou nadrobno, dosolíme a zahustíme mletými ovesnými vločkami (já jsem polovinu pomlela, půlku jsem nechala vcelku) tak, aby šly tvořit placičky. Pomocí strouhanky tvoříme placičky a obalujeme buďto ve strouhance, nebo v mletých vločkách. Pomalu usmažíme.

Vegetariáni vynechají ten bůček :), místo něj můžeme použít sojový granulát.


 


RECEPTY

Mrkvová polévka s krupicovými knedlíčky

Postup: Do vývaru z brokolice (nebo jiného zeleninového vývaru) nastrouháme na hrubém... zobrazit recept

RECEPTY

Maďarské kuře

Postup: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme odležet. Mezi tím si nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Králík na burgundský způsob

Postup: Králíka naporcujeme, můžeme použít také králičí plec, stehna nebo hřbety. Mrkev... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový salát s polníčkem

Postup: Květák rozebereme na malé růžičky a povaříme v osolené vodě do poloměkka - měl... zobrazit recept

RECEPTY

Křenové zelí (vitamínová bomba)

Postup: Hlávku zelí očistíme od nepěkných listů. Rozpůlíme a nakrouháme na jemno. Dáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...