26. 1. 2021   |   svátek má Zora
 

Zapečené těstoviny s hlívou ústřičnou

Název Množství a jednotka
těstoviny - spirály 500 g
anglická slanina 200 g
hlíva ústřičná 250 g
kapie 1 ks
rajčatové pyré 150 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup

Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, přidáme 1 lžíci olivového oleje. Na pánvi s troškou oleje osmahneme anglickou slaninu, přidáme na proužky nakrájenou kapii a nakrájenou hlívu, Podlijeme 0,5 dl vody a necháme podusit. Přidáme pasírovaná rajčata nebo protlak, osolíme, okořeníme, přidáme česnek. Pekáček vymažeme olejem a smícháme v něm těstoviny s připravenou směsí, dáme zapéct na půl hodiny do trouby na 180°. Před dopečením můžeme posypat strouhaným sýrem.

Zdravější varianta:

Místo anglické použijeme 150g kvalitní šunky (Globus, Lidl).


 


RECEPTY

Hráškový krém

Postup: Cibulku a slaninu nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle. Vsypeme 1 a půl... zobrazit recept

RECEPTY

Čočka na kyselo

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem doměkka. Osolíme, opepříme, přidáme zásmažku na... zobrazit recept

RECEPTY

Pesto z medvědího česneku

Postup: Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti... zobrazit recept

RECEPTY

Pirohy s houbami a zelím

Postup: Na vál prosejeme mouku, přidáme olej, vodu a špetku soli. Zpracujeme těsto,... zobrazit recept

RECEPTY

Bílá zelná polévka

Postup: Hlávkové bílé zelí (půl střední hlávky nebo jednu malou celou) rozkrojíme,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pivovar Vraník na Valašsku

Penzion Vraník – ubytování Zlín je nově zrekonstruováno a nabízí v rámci ubytování 35 lůžek v 8 pokojích a 3 apartmánech. Pokoje jsou vybaveny stylovým dřevěným nábytkem, sociálním zařízením, LCD televizí, lednicí a WIFI.... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...