27. 7. 2024   |   svátek má Věroslav
 

Pražma na bylinkách

Název Množství a jednotka
pražma 4 ks
rozmarýn
tymián
bazalka
petrželka
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: francouzská
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Pražmy (nebo jiné ryby, mořský vlk, pstruh, candát apod) očistíme, ostraníme nožem pod tekoucí vodou šupiny od ocasu směrem k hlavě. Osušíme, na bocích uděláme tři zářezy, pořádně nasolíme a posypeme směsí bylinek - rozmarýnem, tymiánem, bazalkou a petrželkou (vetřeme i do zářezů). Dovnitř ryb vložíme na plátky nakrájený česnek a necháme alespoň hodinu, nejlépe déle, odležet. Ryby osmažíme na oleji z každé strany asi dvě, tři minuty na středním plameni. Přendáme je do pekáčku, který jsme vyložili plátky citrónu, pokapeme olivovým olejem a v troubě odkryté zapečeme cca 10-15 minut. Podáváme s brambory a glazovanou mrkcičkou.

Glazovaná mrkev:
Mrkev nakrájíme na kolečka a v osolené vodě vaříme cca 5 - 7 minut (podle tloušťky koleček), ne úplně doměkka. Scedíme, na pánvi rozpustíme máslo, přidáme mrkev, lehce osmahneme, podlijeme třemi lžícemi bílého vína, zasypeme lžící cukru a povaříme, až se utvoří hustší omáčka, která nám mrkev pěkně obalí.


Další fotografie
 


RECEPTY

Míchaný salát s rajčátky

Postup: Polníček, rukolu, ledový salát nebo jakýkoliv zelený listový salát umyjeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Vanilkové rohlíčky

Postup: Na vál nasypeme mouku s cukrem, mleté ořechy, vanilkový cukr a citronovou kůru... zobrazit recept

RECEPTY

Jablečná bábovka s kokosem

Postup: Vejce s cukrem ušleháme elektrickým šlehačem do pěny. Postupně přidáváme a... zobrazit recept

RECEPTY

Gothaj v těstíčku

Postup: Gothajský salám (vcelku) nakrájíme na silnější, asi 1,5 cm plátky. Do každého... zobrazit recept

RECEPTY

Banánová zmrzlina s mandlemi

Postup: Banány rozmixujeme a smícháme s mletými loupanými mandlemi. Šlehačku ušleháme... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...