Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vhodíme do něj utřené 4 stroužky česneku a ihned přidáme mleté maso. Lehce promícháme vidličkou, aby se maso od sebe oddělilo a orestujeme do zlatova. Přidáme plechovku oloupaných nakrájených rajčat (případně čerstvé oloupané 3 rajčata nakrájené na kostky), osolíme, okořeníme bazalkou, oreganem, pepřem, přidáme 2 lžičky rajčatového protlaku a dusíme asi dvacet minut, až se rajčata rozvaří. Dochutíme 2 stroužky prolisovaného česneku a 2 - 3 lžícemi kečupu. Na začátku česnek dodá masu vůni, přidáním nakonec zvýrazníme chuť a sílu omáčky. Podáváme se špagetami a sypeme parmezánem.
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších
vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém
Řecku ji používali též k...
zobrazit článek