22. 5. 2024   |   svátek má Emil
 

Kořeněné koláčky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 100 g
mleté vlašské ořechy 100 g
moučkový cukr 150 g
vejce 2 ks
skořice 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
V misce smícháme všechno suché - 100g mletých ořechů, 100g hladké mouky, 1 rovnou lžičku prášku do pečiva, přidáme kůru z 1/2 citrónu, 1/2 lžičky skořice, 1/4 lžičky bílého pepře, 1/4 lžičky mletého hřebíčku, na špičku nože mletého nového koření a 1/4 lžičky sušeného zázvoru.
Celá vejce a cukr šleháme elektrickým šlehačem v druhé míse do husté pěny. Vmícháme mouku s ořechy a kořením a dobře promícháme.
Lžičkou ukrajujeme malé kousky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170° asi 15 minut.
Vychladlé poléváme čokoládovou polevou a zdobíme ořechem.

Z tohoto množství je cca 53 ks.


 


RECEPTY

Hruškový koláč s oříšky a tajemstvím

Postup: Oloupeme dvě větší hrušky a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme šťávou z... zobrazit recept

RECEPTY

Ražniči

Postup: Vepřové plecko nakrájíme nejdříve na plátky, pak na kostky. Uzený bůček také... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí nudličky s hráškem a těstovinami

Postup: V osolené vodě uvaříme těstoviny a scedíme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní smažený sýr

Postup: Centimetrové plátky sýra, sýr zvolíme, jaký máme rádi, posypeme grilovacím... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

Zlatá Kovadlina

Nabízíme Vám příjemné chvíle strávené u dobrého jídla, kvalitního vína a o...