2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Kořeněné koláčky

Název Množství a jednotka
hladká mouka 100 g
mleté vlašské ořechy 100 g
moučkový cukr 150 g
vejce 2 ks
skořice 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

cukroví
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 15 min.
Mamut :-)



Postup
V misce smícháme všechno suché - 100g mletých ořechů, 100g hladké mouky, 1 rovnou lžičku prášku do pečiva, přidáme kůru z 1/2 citrónu, 1/2 lžičky skořice, 1/4 lžičky bílého pepře, 1/4 lžičky mletého hřebíčku, na špičku nože mletého nového koření a 1/4 lžičky sušeného zázvoru.
Celá vejce a cukr šleháme elektrickým šlehačem v druhé míse do husté pěny. Vmícháme mouku s ořechy a kořením a dobře promícháme.
Lžičkou ukrajujeme malé kousky, které klademe na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 170° asi 15 minut.
Vychladlé poléváme čokoládovou polevou a zdobíme ořechem.

Z tohoto množství je cca 53 ks.


 


RECEPTY

Králík na smetaně

Postup: Králíka naporcujeme, osolíme a prošpikujeme slaninou. Můžeme použít jen králičí... zobrazit recept

RECEPTY

Tatrankové kuličky

Postup: Tatranky rozlámeme na menší kousky, nasypeme do nožového mixéru a rozdrtíme.... zobrazit recept

RECEPTY

Mašličky s brokolicí a kuřecím masem

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky na citronu a rozmarýnu

Postup: Kuřecí stehenní řízky omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nesolíme ani... zobrazit recept

RECEPTY

Pomazánka "šupšup"

Postup: Hovězí maso ve vlastní šťávě z konzervy vyklopíme, překrájíme na menší kousky a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Lašská jizba

Vesnice Sedliště na Frýdecko-místecku zve k návštěvě stylové restaurace Lašská...