1. 6. 2020   |   svátek má Laura
 

Pažitková polévka

Název Množství a jednotka
pažitka 1 svazek
petržel - nať 2 snítky
celerová nať 1 snítka
cibule 1/2 kusu
máslo 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

kaldouny

Název Množství a jednotka
strouhanka 2 lžíce
máslo 1 lžíce
vejce 1 - 2 kusy
prolisovaný česnek 1 stroužek
muškátový květ
Zobrazit všechny ingredience
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Do hrnce dáme máslo a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou a lehce opražíme. Tento základ zalijeme vodou nebo vývarem, přidáme jemně nakrájenou pažitku, zelenou petržel a celer. Okořeníme muškátovým oříškem, přidáme sůl. Vše provaříme 10 minut a pak zavaříme malé knedlíčky - kaldouny.
Kaldouny. Strouhanku pokapeme máslem, rozmícháme s rozšlehanými vejci a okořeníme muškátovým květem, utřeným česnekem, osolíme. Vše důkladně promícháme. Necháme chvíli odležet a pak tvoříme malé knedlíčky, které zavaříme do vroucí polévky. Vaříme asi 5 minut.


 


RECEPTY

Falešný tatarák 2

Postup: Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme mletou sladkou a pálivou papriku,... zobrazit recept

RECEPTY

Dračí nudličky

Postup: Cibuli nakrájíme na proužky a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme na tenké... zobrazit recept

RECEPTY

Losos ve slaninovém kabátku

Postup: Porce lososa bez kůže nakrájíme na menší části tak, abychom je následně mohli... zobrazit recept

RECEPTY

Václavky ve sladkokyselém nálevu

Postup: Houby (václavky, lišky apod.) předvaříme v osolené vodě. Na 1 litr vody dáme 2... zobrazit recept

RECEPTY

Tzatziki

Postup: Salátovou okurku očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhané okurky... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Kraví hora

Hotel Kraví hora má stylovou NEKUŘÁCKOU RESTAURACI s dětským koutkem, která...