29. 3. 2023   |   svátek má Taťána
 

Hříbková krémová polévka

Název Množství a jednotka
hřib sušený 2 hrsti
brambory 2 ks
malá cibule 1 ks
smetana ke šlehání 250 ml
mléko 250 ml
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: staročeská
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup
Dvě hrsti sušených hříbků namočíme do 1,5l studené vody nejlépe přes noc. Druhý den ve stejné vodě hříbky vaříme asi půl hodiny. Přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky, polévku osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. VAříme, až jsou houby i brambory měkké. Na másle osmažíme najemno nakrájenou cibuli, přidáme dvě lžíce hladké mouky a připravíme růžovou zásmažku, kterou zalijeme studeným mlékem. Zásmažku vlijeme do polévky, necháme povařit a hotovou polévku zjemníme kelímkem šlehačky. Prohřejeme, pokud se nám zdá polévka "slabá", přidáme kousek masoxu.


Další fotografie
 


RECEPTY

Hlívový guláš s krůtím masem

Postup: Krůtí maso nakrájené na nudličky orestujeme na oleji, přidáme nahrubo... zobrazit recept

RECEPTY

Falešný tatarák z brambor

Postup: Brambory uvaříme v osolené vodě, nebo použijeme zbytek brambor od oběda.... zobrazit recept

RECEPTY

Hrášková omeleta

Postup: Sterilovaný hrášek necháme v cedníku okapat - na jednu porci potřebujeme 4... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňový kompot podle babičky

Postup: Dýni oloupeme, ostrou lžící odstraníme pořádně semena, nakrájíme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Smažený kapr

Postup: Kapra naporcujeme na řízky, osolíme, potřeme utřeným česnekem a necháme alespoň... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurace F-club

F-club je nekuřácké společenské a rehabilitační centrum v Ostravě-Mariánských...