30. 9. 2022   |   svátek má Jeroným
 

Krupicová polévka

Název Množství a jednotka
brambory 2-3 ks
velká mrkev 1 ks
petržel 1 ks
malý celer 1/2 ks
dětská krupice 100 g
Zobrazit všechny ingredience

polévka
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup

Na másle zpěníme dorůžova krupici (nesmí se spálit) a zalijeme studenou vodou nebo vývarem (cca 1 litr). Přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu a na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme, a za občasného míchání vaříme doměkka. Pro dochucení můžeme použít bujón nebo trochu vegety.


 


RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Hovězí po staročesku

Postup: suroviny: hovězí harfa - kousek (není nutné dávat čtvr krávy :-))1 cibule -... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové knedlíky s borůvkovým žahourem

Postup: Tvaroh smícháme s vajíčky a špetkou soli, smícháme s krupicí a strouhankou a... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřové nudličky na jablkách a kari

Postup: Vepřovou kýtu nebo plátky pečeně nakrájíme na nudličky, cibuli na půlměsíčky a... zobrazit recept

RECEPTY

Dezert Mascarpone

Postup: Mascarpone vyklopíme do vyšší mísy, přidáme cukr, půlku tekuté šlehačky a... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

RESTAURACE

Zámeček pod hradem

Restaurace hotelu Zámeček je umístěna v historickém pivovarském sklepení a...