23. 10. 2024   |   svátek má Teodor
 

Zeleninový salát s masem ze slepice

Název Množství a jednotka
vařené maso ze slepice 250 g
čínské zelí 1/2 ks
rajčata 2 ks
červená paprika 1 ks
sýr Gouda 50 g
Zobrazit všechny ingredience

večeře
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup

Maso a zeleninu nakrájíme nadrobno, šunku a goudu na tenké nudličky a v míse promícháme. Připravíme si zálivku Vinaigrette – olej s vinným octem, hořčičným semínkem a pepřem důkladně promícháme, nejlépe v uzavíratelné sklenici. Zálivkou přelijeme salát a ihned podáváme.

Tip:

Místo slepice můžeme dát zbytky kuřecího, krůtího masa - vařeného nebo pečeného.


 


RECEPTY

Pappardelle s telecím masem a medvědím česnekem

Postup: Pappardelle uvaříme v osolené vodě. Telecí maso nakrájíme na tenké nudličky.... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

RECEPTY

Dort "medvídek"

Postup: Žloutky ušleháme - můžeme vařečkou nebo ve šlehači, postupně za stálého šlehání... zobrazit recept

RECEPTY

Vosí hnízda (Včelí úly)

Postup: Piškoty rozmixujeme nebo pomeleme a dáme do mísy. Máslo rozpustíme. K pomletým... zobrazit recept

RECEPTY

Rozinkové hřebínky

Postup: Rozinky a ořechy umeleme nebo rozmixujeme. Cukr a 2 vejce ušleháme do pěny,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Dřevjanka

Nabízíme přes 64 míst k sezení, restaurace je rozdělena na kuřáckou a...