Uzené koleno spolu s bobkovými listy, novým kořením uvaříme doměkka. Měkké koleno vytáhneme a necháme vychladnout. Ve větším hrnci orestujeme na sádle na kostičky nakrájený špek spolu s najemno nakrájenou cibulí. Přidáme mletou papriku, osmahneme, zaprášíme moukou, promícháme a zalijeme vývarem z masa. Kysané zelí překrojíme na menší kousky a přidáme ho do vývaru. Potom přidáme sušené houby a celou klobásu. Vaříme, až bude zelí a houby měkké. Uzené maso z kolene nakrájíme na malé kousky. Z polévky vyjmeme klobásu a nakrájíme ji na kolečka. Obojí vrátíme zpátky do polévky a nakonec přidáme prolisovaný česnek. Dochutíme solí a pepřem. Kapustnicu podáváme ozdobenou lžící zakysané smetany. Smetana polévku hodně zjemní, takže kdo má rád ostřejší, smetanu si nedá :).
Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se
týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude
jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně...
zobrazit článek