2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Cibulačka

Název Množství a jednotka
cibule 500 g
máslo 50 g
hovězí vývar 1 l
hladká mouka 1 1/2 lžíce
eidam 100 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na oleji a másle zpěníme cibulku a orestujeme téměř dohněda. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme na mírném ohni 20 minut. Polévku podáváme s osmaženou houskou nebo chlebem a posypanou nastrouhaným sýrem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Zapékané kotlety s jablky a sýrem

Postup: Plátky kotlet osolíme, posypeme grilovacím kořením. Necháme hodinu odležet.Na... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí vývar s domácími nudlemi

Postup: Omyté kuře vložíme do 3/4 l vlažné osolené vody, chvíli povaříme a potom... zobrazit recept

RECEPTY

Western fazole

Postup: Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové knedlíky s borůvkovým žahourem

Postup: Tvaroh smícháme s vajíčky a špetkou soli, smícháme s krupicí a strouhankou a... zobrazit recept

RECEPTY

Marocké krůtí biftečky s kuřecími játry

Postup: Kuřecí játra očistíme a rozmixujeme. Mleté krůtí maso smícháme s rozmixovanými... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Pepř

Pepř je jedním z nejoblíbenějších a nejrozšířenějších koření na světě. A to nejen pro jeho výrazné a štiplavé aroma, ale i díky svým povzbuzujícím účinkům na naše tělo, které si mnozí z nás ani neuvědomují. Pepř černý je... zobrazit článek

RESTAURACE

U Pečeného Kolena

Říká se, že láska prochází žaludkem. Proto věříme, že si naši restauraci...