9. 11. 2024   |   svátek má Bohdan
 

Cibulačka

Název Množství a jednotka
cibule 500 g
máslo 50 g
hovězí vývar 1 l
hladká mouka 1 1/2 lžíce
eidam 100 g
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka. Na oleji a másle zpěníme cibulku a orestujeme téměř dohněda. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme a za občasného míchání vaříme na mírném ohni 20 minut. Polévku podáváme s osmaženou houskou nebo chlebem a posypanou nastrouhaným sýrem.


Další fotografie
 


RECEPTY

Mašličky s brokolicí a kuřecím masem

Postup: Brokolici rozebranou na růžičky a těstoviny dáme vařit každé zvlášť do osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

RECEPTY

Slavnostní bábovka

Postup: Ve větší míse smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva a cukr. Přidáme sůl,... zobrazit recept

RECEPTY

Živáňská pečeně v alobalu

Postup: Silnější plátky krkovičky mírně naklepeme (naklepu je jen hřbetem ruky), mírně... zobrazit recept

RECEPTY

Jetelinky - trojlístky

Postup: Z mletých lískových oříšků, cukru, citronové kůry a 4 žloutků na vále... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Levandule

Levandule lékařská – Lavandula angustifolia - půvabná rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Hamry

Horský hotel Hamry se nachází na okraji obce Čeladná, která je obklopena...