21. 4. 2021   |   svátek má Alexandra
 

Špaldoto s cizrnou

Název Množství a jednotka
špaldové kroupy 1 hrnek
sterilovaná nebo vařená cizrna 300 g
menší cuketa 1 ks
uzené maso 150 g
tymián
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 2
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 01 h. 30 min.
Mamut :-)



Postup
Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek špaldových krup dáme 3 hrnky vody a lžičku soli.
Na dvou lžících olivového oleje orestujeme dozlatova na kostičky nakrájené uzené maso společně s cuketou nakrájenou na kostičky. Přidáme sterilovanou cizrnu, čerstvý tymián, necháme prohřát a smícháme s uvařenými špaldovými kroupami. Pokud je směs moc hustá, zředíme ji troškou vývaru a nakonec dochutíme solí a pepřem.

Tip:
Pokud máme suchou cizrnu, je potřeba ji nejprve uvařit, tzn. nejlépe den předem namočit a pak uvařit doměkka v osolené vodě.


 


RECEPTY

Zelný salát s mrkví

Postup: Půlku menšího hlávkového zelí nakrouháme, podlijeme vodou a povaříme v osolené... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka

Postup: Špenát povaříme v osolené vodě, přidáme na kostičky nakrájené brambory, na... zobrazit recept

RECEPTY

Thajské vepřové soté (Phad Gra Pao Mu)

Postup: Česnek oloupeme a společně s chilli papričkami rozmixujeme na pastu. Pokud máme... zobrazit recept

RECEPTY

Dort

Postup: Žloutky ušleháme s vařící vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem.... zobrazit recept

RECEPTY

Western fazole

Postup: Zbytky uzeného masa nakrájíme na kostičky, párky na kolečka. V hlubší pánvi na... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...