Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek špaldových krup dáme 3 hrnky vody a lžičku soli. Na dvou lžících olivového oleje orestujeme dozlatova na kostičky nakrájené uzené maso společně s cuketou nakrájenou na kostičky. Přidáme sterilovanou cizrnu, čerstvý tymián, necháme prohřát a smícháme s uvařenými špaldovými kroupami. Pokud je směs moc hustá, zředíme ji troškou vývaru a nakonec dochutíme solí a pepřem.
Tip: Pokud máme suchou cizrnu, je potřeba ji nejprve uvařit, tzn. nejlépe den předem namočit a pak uvařit doměkka v osolené vodě.
Levandule lékařská – Lavandula
angustifolia - půvabná
rostlina známá pro svou nezaměnitelnou vůni a léčivé účinky, k nimž
se využívá celá nadzemní část rostliny. Původní domovinou levandule je středomoří, má jistý nádech...
zobrazit článek