12. 12. 2024   |   svátek má Simona
 

Kovbojské krůtí maso s hráškem a pečenou rýží

Název Množství a jednotka
krůtí prsa 500 g
jasmínová rýže 400 g
mražený hrášek 300 g
kovbojské koření 1 lžička
čínská sojová omáčka 1 lžíce
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 20 min.
Mamut :-)



Postup
Jasmínovou rýži dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a uvaříme doměkka (na jeden hrnek rýže dva a půl hrnku vody a čajová lžička soli).
Krůtí maso nakrájíme na co nejtenčí (asi půlcentimetrové) nudličky, které ještě překrojíme na menší kousky. Na dvou lžících olivového oleje orestujeme na prudším ohni maso dozlatova, mírně osolíme, přidáme lžíci sojové omáčky, asi 3/4 lžičky kovbojského koření, zmírníme plamen a vsypeme mražený hrášek. Za občasného promíchání restujeme, až je hrášek měkký (trvá to jen chvilku). Přidáme uvařenou rýži, společně vše opékáme a občas promícháváme - asi tři až pět minut.

Tip:
Kovbojské koření se dá koupit, ale lze i udělat - smícháním soli, drceného (hrubého) pepře, citronové kůry, majoránky a špetky cukru.


 


RECEPTY

Třešňová bublanina

Postup: Změklý tuk napěníme, přidáme žloutky a cukr a utřeme lehké těsto. Po lžících... zobrazit recept

RECEPTY

Ossobuco po milánsku

Postup: Plátky ossobuca zaprášíme moukou a ve velkém kastrolu (nebo přímo v pekáči, ve... zobrazit recept

RECEPTY

Sirup ze smrkových výhonků

Postup: Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená hovězí žebírka

Postup: Pěkná hovězí žebírka omyjeme, osušíme a nakrájíme nebo nasekáme na menší... zobrazit recept

RECEPTY

Tvarohové koblihy

Postup: V míse smícháme tvaroh s mlékem, vejci, cukrem, moukou, solí a jedlou sodou.... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Šelenburk

Penzion je postavený v roce 1996 na místě bývalé hájenky v Krnově, městě na...