2. 8. 2025   |   svátek má Gustav
 

Oříšková "pekáčovka"

Název Množství a jednotka
mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
cukr krupice 1 hrnek
lískové oříšky 1 hrnek mlet
mléko 1 hrnek
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

svačina, zákusek po
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Upečeme do růžova. Pomažeme tence marmeládou (abychom "zatřeli díry" a poleva se lépe naítrala) a polijeme polevou - co má kdo rád, čkoládovou, kávovou, mléčnou cukrovou, nebo jen z cukru a citronové šťávy....


 


RECEPTY

České buchty

Postup: Trošku mléka (asi čtvrt hrnku) ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Kosmatice - smažené květy černého bezu

Postup: Květy černého bezu (necháme delší stonek, za který je budeme držet) namočíme na... zobrazit recept

RECEPTY

Plněné papriky

Postup: Osmažíme nakrájenou cibulku. Mleté maso dáme do mísy, osolíme, opepříme,... zobrazit recept

RECEPTY

Žampionový krém

Postup: Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (klidně na větší kousky, polévka se... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak na to?

Především si musíme určit priority. Pokud se nedokážeme vzdát svého... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...