14. 2. 2025   |   svátek má Valentýn
 

Oříšková "pekáčovka"

Název Množství a jednotka
mouka pšeničná polohrubá 1 hrnek
cukr krupice 1 hrnek
lískové oříšky 1 hrnek mlet
mléko 1 hrnek
vejce 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

svačina, zákusek po
Kuchyně: česká
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech. Upečeme do růžova. Pomažeme tence marmeládou (abychom "zatřeli díry" a poleva se lépe naítrala) a polijeme polevou - co má kdo rád, čkoládovou, kávovou, mléčnou cukrovou, nebo jen z cukru a citronové šťávy....


 


RECEPTY

Lehký bramborový salát s medvědím česnekem

Postup: Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Boršč

Postup: Očistíme zeleninu, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky, řepu oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový smetanový želé dort

Postup: Nejprve si upečeme piškot - 4 žloutky šleháme elektrickým šlehačem, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Losos v bylinkové krustě s medvědím česnekem

Postup: Velkou hrst medvědího česneku, lžíci petrželky, 2 stroužky česneku, lžíci... zobrazit recept

RECEPTY

Bramboračka od babičky

Postup: Sušené houby namočíme do půl litru vody alespoň na dvě hodinky. Na másle... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Ubytování na Zlínsku – U Johana

Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek

PENZIONY

Penzion Farma

Nabízíme Vám ubytování v přijemně a útulně zařízených pokojích, pár kroků od...