20. 8. 2025   |   svátek má Bernard
 

Žampionový krém

Název Množství a jednotka
čerstvé žampiony 250 g
brambory 2 ks
smetana ke šlehání 1 ks
máslo 2 lžíce
sůl
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky (klidně na větší kousky, polévka se bude mixovat). Brambory nakrájíme na kostičky. Na másle orestujeme žampiony, osolíme, jakmile pustí šťávu, podusíme jen tak dlouho, aby se šťáva nevydusila, zalijeme vroucí vodou, přidáme brambory, kmín a uvaříme doměkka. Rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme smetanu a už jen prohřejeme. Podle potřeby dochutíme solí, případně kouskem masoxu.


 


RECEPTY

Tvarohová pomazánka s jablky a česnekem

Postup: suroviny1 vaničkový tvaroh2 až 3 jablka - raději nakyslejší1 ks tavený sýr2... zobrazit recept

RECEPTY

Zapékané kotlety pod grilem

Postup: Kotlety omyjeme a osušíme. Rozklepeme, osolíme a opepříme. Po stranách... zobrazit recept

RECEPTY

Křenová omáčka s uzeným masem

Postup: V osolené vodě uvaříme uzené maso, můžeme použít uzený jazyk, doba vaření bude... zobrazit recept

RECEPTY

Svíčková na smetaně

Postup: Hovězí maso očistíme, odblaníme a prošpikujeme slaninou - do masa nožem... zobrazit recept

RECEPTY

Rizoto s cuketou, sušenými rajčaty a olivami

Postup: Cukety očistíme, nakrájíme zalijeme olivovým olejem a orestujeme. Mezitím dáme... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Koishi

Základ nabídky tvoří originálně a moderně pojatá česká klasika a fusion...