21. 4. 2021   |   svátek má Alexandra
 

Pórkový krém

Název Množství a jednotka
pórek 1 ks
brambory 2 ks
smetana ke šlehání 1 ks
sůl
drcený kmín 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)


"Mami, která část pórku se jí?" Zkušené kuchařky odpustí ten podrobný popis, že :-)



Postup
Větší pórek očistíme, odkrojíme tuhé tmavé části, ostraníme první vrtstvu, pórek přeřízneme podélně napůl, umyjeme (hlavně tu zelenou část) a nakrájíme na asi centimetrové proužky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Společně s pórkem dáme do hrnce, zalijeme vodou (asi 1l), osolíme, přidáme kmín a uvaříme doměkka. Pak polévku rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme šlehačku a necháme prohřát. Podáváme s osmaženou houskou, krutonky nebo jen tak.


 


RECEPTY

Líčka na víně

Postup: Líčka očistíme, odstraníme největší kusy blan a naporcujeme na menší části -... zobrazit recept

RECEPTY

Sulc (huspenina)

Postup: Kolínka a nožičky omyjeme a pečlivě odstraníme případné štětiny - buďto je... zobrazit recept

RECEPTY

Křehké řezy s tvarohem a jablky

Postup: Nejprve si přiravívme těsto "deset, dvacet, třicet"´=10dkg cukru, 20dkg tuku,... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč s kokosovou drobenkou

Postup: Vejce utřeme s olejem, cukrem a kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva. /já... zobrazit recept

RECEPTY

Malinová "cheesecake" roláda

Postup: Troubu předehřejeme na 180°. 6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Jak funguje naše tělo

Víte, že podle posledních výzkumů výskytu obezity v České republice má 35%... zobrazit článek

RESTAURACE

FARMA

Stylová restaurace s krbem, bowlingem a letní zahrádkou se nachází v atraktivní...