4. 8. 2020   |   svátek má Dominik
 

Pstruh v oříškové krustě

Název Množství a jednotka
pstruh 4 ks
máslo 200 g
kmín 2 lžičky
sůl

oříšková krusta

Název Množství a jednotka
lískové oříšky 100 g
zázvor mletý 1/2 lžičky
pálivá paprika
česnek granulovaný 1 lžička
oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 01 h.
Vaření: 10 min.
Jarča



Postup
Pstruhy omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a necháme odležet.
Připravíme si oříškovou krustu. V nožovém mixéru rozemeleme lískové oříšky. K nim pak přidáme špetku pálivé papriky, trochu mletého zázvoru, lžičku granulovaného česneku. Vše promícháme.
Na pánev dáme rozehřát máslo, přidáme celý kmín a do tohoto základu položíme pstruhy obalené v oříšcích. Pečeme, podle velikosti pstruhů, z každé strany 5 minut.


Další fotografie
 


RECEPTY

Mléčná polévka

Postup: Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme vodou jen tak, aby byly... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí prsa v bylinkové krustě

Postup: Krůtí prso vcelku prošpikujeme slaninou (ostrým tenkým nožem uděláme hlubší... zobrazit recept

RECEPTY

Švábka (žebrácká polévka)

Postup: Starší, nebo i suchý chleba rozlámeme nebo nakrájíme na kousky a dáme rozvařit... zobrazit recept

RECEPTY

Celerový salát s bílou ředkví

Postup: Celer a bílou ředkev - stačí půlka středně velkého celeru a kousek bílé ředkve... zobrazit recept

RECEPTY

Spaghetti Frutti di mare (špagety s plody moře)

Postup: Špagety dáme vařit v dostatečném množství osolené vody. Na olivovém oleji ve... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

RESTAURACE

Staré časy

Stylová restaurace, která nabízí valašské speciality, steaky na grilu, domácí...