23. 1. 2019   |   svátek má Zdeněk
 

Bramboračka

Název Množství a jednotka
brambory 3 ks větší
mrkev 1 ks střední
celer bulvový 1/8 ks z větší
petržel - kořen 1 ks menší
kapusta hlávková 1/4 hlávky men
Zobrazit všechny ingredience

k obědu nebo samosta
Porce: 4
Kuchyně: jihočeská
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Mrkev, bulvový celer, kořenová petržel, hlávková kapusta,to vše nastrouháme na hrubo, syrové oloupané brambory pokrájíme na kostičky, přidáme pořádnou špetku majoránky, sůl, zalijeme cca litrem vody a dáme vařit.
Ze lžíce hladké mouky a lžičky tuku (sádlo, ceres...) usmažíme růžovou jíšku a přidáme do polévky důkladně provařit. Polévku ještě dochutíme rozetřeným stroužkem česneku - případně přidáme ještě další majoránku nebo sůl.


 


RECEPTY

Krůtí guláš

Postup: Krůtí stehno vykostíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno a na... zobrazit recept

RECEPTY

Pažitková polévka

Postup: Do hrnce dáme máslo a na něm osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Zasypeme moukou... zobrazit recept

RECEPTY

Krůtí nudličky na portském víně

Postup: Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje.... zobrazit recept

RECEPTY

Paštika z drůbežích jater

Postup: Játra očistíme od blanek, omyjeme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový sirup za studena

Postup: Rybíz odstopkujeme, omyjeme, dáme do uzaviratelné nádoby, rybíz trochu... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Uskladnění...

Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek

RESTAURACE

La Rosa café restaurant

Restaurace s penzionem La Rosa se nachází v centru města Frýdek-Místek,...