2. 5. 2024   |   svátek má Zikmund
 

Bramboračka

Název Množství a jednotka
brambory 3 ks větší
mrkev 1 ks střední
celer bulvový 1/8 ks z větší
petržel - kořen 1 ks menší
kapusta hlávková 1/4 hlávky men
Zobrazit všechny ingredience

k obědu nebo samosta
Porce: 4
Kuchyně: jihočeská
Příprava:
Vaření:
Dana Beňaková



Postup
Mrkev, bulvový celer, kořenová petržel, hlávková kapusta,to vše nastrouháme na hrubo, syrové oloupané brambory pokrájíme na kostičky, přidáme pořádnou špetku majoránky, sůl, zalijeme cca litrem vody a dáme vařit.
Ze lžíce hladké mouky a lžičky tuku (sádlo, ceres...) usmažíme růžovou jíšku a přidáme do polévky důkladně provařit. Polévku ještě dochutíme rozetřeným stroužkem česneku - případně přidáme ještě další majoránku nebo sůl.


 


RECEPTY

Krůtí nudličky na portském víně

Postup: Krůtí maso nakrájíme na tenké nudličky a orestujeme na 2 lžících oleje.... zobrazit recept

RECEPTY

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Postup: Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Včelí úlky

Postup: V míse si vypracujeme těsto z mletých piškotů, změklého másla, cukru, kakaa,... zobrazit recept

RECEPTY

Karamelové kuličky

Postup: Salko uvaříme ponořené ve vodě dvě hodiny, necháme úplně vychladnout a ušleháme... zobrazit recept

RECEPTY

Čočková polévka s uzenáčem

Postup: Čočku zalijeme zeleninovým nebo hovězím vývarem, přidáme celé cibule, bobkový... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

Il Mercato

Italská restaurace Il Mercato reprezentuje pravou italskou kuchyni s důrazem na...