3. 6. 2023   |   svátek má Tamara
 

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Název Množství a jednotka
hlíva ústřičná 500 g
brambory 3 ks
cibule 1 ks
mletá sladká paprika 3 lžičky
pálivá paprika 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme nadrobno nakrájenou hlívu ústřičnou, osmahneme, zasypeme sladkou a pálivou paprikou, lžící hladké mouky, krátce osmahneme, aby se paprika nespálila a zalijeme litrem studené vody. Promícháme, přidáme na kostičky nakrájené brambory, majoránku, kmín, pepř, osolíme a vaříme doměkka. Dochutíme půl kostkou masoxu a nakonec přidáme prolisovaný česnek.


Další fotografie
 


RECEPTY

Malinová "cheesecake" roláda

Postup: Troubu předehřejeme na 180°. 6 celých vajec ušleháme elektrickým šlehačem do... zobrazit recept

RECEPTY

Piškotová roláda

Postup: Celá vejce s cukrem šleháme 15 minut. Do toho pak lehce vmícháme polohrubou... zobrazit recept

RECEPTY

Brokolicová bábovka

Postup: Brokolici rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě (1 lžička soli na 1 l... zobrazit recept

RECEPTY

Pečená zelenina

Postup: Malou dýni hokkaido umyjeme, vydlabeme semena a nakrájíme na proužky o tloušťce... zobrazit recept

RECEPTY

Slezská česnekačka se sýrem

Postup: Nakrájíme si na kostičky šunku a krajíčky chleba z předešlého dne. Nastrouháme... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Čím začít?

Napíšu, jak jsem se toho chopila já – třeba to někomu, kdo se ještě neodhodlal,... zobrazit článek

RESTAURACE

Šenovská Bašta

Naše restaurace nabízí výběr jídel tradiční české kuchyně, bohatou nabídkou 50...