13. 6. 2024   |   svátek má Antonín
 

Polévka z hlívy (falešná dršťková)

Název Množství a jednotka
hlíva ústřičná 500 g
brambory 3 ks
cibule 1 ks
mletá sladká paprika 3 lžičky
pálivá paprika 1/2 lžičky
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, jamile začne zlátnout, přidáme nadrobno nakrájenou hlívu ústřičnou, osmahneme, zasypeme sladkou a pálivou paprikou, lžící hladké mouky, krátce osmahneme, aby se paprika nespálila a zalijeme litrem studené vody. Promícháme, přidáme na kostičky nakrájené brambory, majoránku, kmín, pepř, osolíme a vaříme doměkka. Dochutíme půl kostkou masoxu a nakonec přidáme prolisovaný česnek.


Další fotografie
 


RECEPTY

Szegedínský guláš s uzeným masem

Postup: Vepřovou plec a uzenou krkovičku nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a... zobrazit recept

RECEPTY

Domácí rohlíčky

Postup: Ze 100 ml vlažného mléka, trochy mouky a droždí necháme vykynout kvásek. Do... zobrazit recept

RECEPTY

Sirup ze smrkových výhonků

Postup: Mladé výhonky smrků otrháme nebo odstříhneme. Nesmí být delší jak 5... zobrazit recept

RECEPTY

Salát z červené řepy

Postup: Červenou řepu omyjeme a uvaříme vcelku doměkka. Vychladlou oloupeme,... zobrazit recept

RECEPTY

Špecle s brokolicí v sýrové omáčce

Postup: Špecle uvaříme v osolené vodě doměkka (na 3 l vody cca 2 lžičky soli) - asi 15... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....