19. 4. 2024   |   svátek má Rostislav
 

Polévka z řapíkatého celeru

Název Množství a jednotka
celer řapíkatý 200 g
mrkev 3 ks
cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
brambory 3 ks
Zobrazit všechny ingredience

polévky
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Řapíkatý celer nakrájíme na kostky, mrkev na kolečka. Na 1/2 másla zpěníme drobně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme. Zalijeme 1,5l vody, osolíme, přidáme 3/4 lžičky zázvoru, strouhneme muškátový oříšek, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme doměkka. Na zbytku másla opražíme do světle růžova krupici, zředíme vodou nebo vývarem, klidně i z uzeného masa, vlijeme do polévky, přidáme masox a povaříme. Na talíři zdobíme nasekanou petrželkou.


 


RECEPTY

Maďarské kuře

Postup: Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Osolíme a necháme odležet. Mezi tím si nakrájíme... zobrazit recept

RECEPTY

Gulášová polévka s bílými fazolemi

Postup: Fazole den předem namočíme. Druhý den nakrájíme maso, orestujeme jej na cibuli,... zobrazit recept

RECEPTY

Višňový džem

Postup: Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme... zobrazit recept

RECEPTY

Drobení (strouhání) do polévky

Postup: Na větší prkýnko nebo vál si nasypeme mouku, uděláme důlek, vklepneme vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Karamelové kuličky

Postup: Salko uvaříme ponořené ve vodě dvě hodiny, necháme úplně vychladnout a ušleháme... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Hledáte magazín pro zdravý život? Už nehledejte – právě jste jej našli!

Podívejme se pravdě do očí. Kdo z nás by nechtěl být fit a v kondici nejen fyzické, ale i psychické. Snad jen hypochondr si libuje v bolístkách a pofňukávání – my ostatní umíme vzít své zdraví a pohodu do svých rukou a přesně pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...