3. 7. 2025   |   svátek má Radomír
 

Římské nadělení (římský hrnec)

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
klobása 3 ks
cibule 2 ks
kysané zelí 500 g
anglická slanina 50 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Římský pekáč namočíme do studené vody cca na 20 minut. Dno pekáče vyložíme plátky anglické slaniny a vrstvíme plátky syrových brambor, které osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou, dále kolečka cibule, kolečka klobásy a takto střídáme do 3/4 hrnce. Nahoru rozložíme sáček kysaného zelí, přidáme 3-4 stroužky česneku nakrájeného na plátky, posypeme trochou majoránky a podlijeme 1 dl vody. Pečeme cca 3/4 hodiny.


 


RECEPTY

Hospodský guláš

Postup: Cibuli nakrájíme nadrobno a osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím nakrájíme maso... zobrazit recept

RECEPTY

Bílé dušené zelí

Postup: Bílé hlávkové zelí nakrouháme nebo nakrájíme na tenké nudličky, které ještě... zobrazit recept

RECEPTY

Špaldoto s cizrnou

Postup: Špaldové kroupy uvaříme v osolené vodě doměkka - na jeden čtvrtlitrový hrnek... zobrazit recept

RECEPTY

Vepřová panenka s pažitkovým přelivem

Postup: Z másla a hladké (nebo kukuřičné) mouky připravíme světlou jíšku, zředíme... zobrazit recept

RECEPTY

Mrkvová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem

Postup: Všechnu mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozehřejeme olivový olej... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Kraví hora

Hotel Kraví hora má stylovou NEKUŘÁCKOU RESTAURACI s dětským koutkem, která...