8. 10. 2024   |   svátek má Věra
 

Římské nadělení (římský hrnec)

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
klobása 3 ks
cibule 2 ks
kysané zelí 500 g
anglická slanina 50 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Římský pekáč namočíme do studené vody cca na 20 minut. Dno pekáče vyložíme plátky anglické slaniny a vrstvíme plátky syrových brambor, které osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou, dále kolečka cibule, kolečka klobásy a takto střídáme do 3/4 hrnce. Nahoru rozložíme sáček kysaného zelí, přidáme 3-4 stroužky česneku nakrájeného na plátky, posypeme trochou majoránky a podlijeme 1 dl vody. Pečeme cca 3/4 hodiny.


 


RECEPTY

Cuketové placky

Postup: Brambory a cuketu oloupeme a nastrouháme na jemném (mrkvovém) struhadle.... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechová prkýnka

Postup: Smícháme všechny suroviny v těsto (ořechy dávám jaké zrovna mám, lískáče, někdy... zobrazit recept

RECEPTY

Datlové kuličky

Postup: Datle zbavíme pecek, mandle spaříme a oloupeme. Ořechy a loupané mandle dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí stehenní řízky s batáty a dýní na víně

Postup: Batáty oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vsypeme na lech s vyššími... zobrazit recept

RECEPTY

Oříšková "pekáčovka"

Postup: Všechny suroviny dáme do mísy, smícháme a vlijeme na vymazaný a hrubou moukou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...