16. 6. 2025   |   svátek má Zbyněk
 

Římské nadělení (římský hrnec)

Název Množství a jednotka
brambory 1 kg
klobása 3 ks
cibule 2 ks
kysané zelí 500 g
anglická slanina 50 g
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Římský pekáč namočíme do studené vody cca na 20 minut. Dno pekáče vyložíme plátky anglické slaniny a vrstvíme plátky syrových brambor, které osolíme, opepříme, poprášíme sladkou paprikou, dále kolečka cibule, kolečka klobásy a takto střídáme do 3/4 hrnce. Nahoru rozložíme sáček kysaného zelí, přidáme 3-4 stroužky česneku nakrájeného na plátky, posypeme trochou majoránky a podlijeme 1 dl vody. Pečeme cca 3/4 hodiny.


 


RECEPTY

Rozinkové hřebínky

Postup: Rozinky a ořechy umeleme nebo rozmixujeme. Cukr a 2 vejce ušleháme do pěny,... zobrazit recept

RECEPTY

Tříbarevné řezy

Postup: Nejprve si uvaříme pudink ze 1/4 litru mléka, jednoho pudinkového prášku a cca... zobrazit recept

RECEPTY

Marináda na krkovičku

Postup: Do mísy dáme olej - podle potřeby a množství nakládaného masa, na 1kg masa cca... zobrazit recept

RECEPTY

Farmářské fazole s uzeninou

Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme na pánev a na ní zpěníme drobně nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Sekaná pečeně plněná vejci

Postup: Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Mleté maso promícháme se zbylými 2 vejci,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Rozmarýn

Rozmarýn (rozmarýna lékařská, latinsky rosmarinus officinalis) je stálezelená keřovitá rostlina, dorůstající až do 2 metrů. Má velmi příjemnou, pronikavou vůni i pěkné, z čeledi hluchavkovitých snad nejkrásnější ... zobrazit článek

RESTAURACE

Restaurant Slunečnice

Restaurace Club Slunečnice je vyhlášena svým příjemným, stylovým prostředím a...