2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Višňový džem

Název Množství a jednotka
višně 1 kg
želírovací cukr 500 g
kyselina citronová 1 lžička

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme bez vody asi deset minut. Tyčovým mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, buď dohladka, nebo tak, aby zůstaly větší kousky. Přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr, povaříme pět minut za stálého míchání a odebírání vzniklé pěny. Přidáme lžičku kyseliny citronové, povaříme ještě minutu a odstavíme, Ihned plníme do vyvařených, suchých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru alespoň na pět minut.


 


RECEPTY

Třešňový dezert

Postup: Máslové sušenky rozdrtíme nebo rozmixujeme, smícháme s rozpuštěným máslem a... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodová/vanilková domácí zmrzlina

Postup: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až... zobrazit recept

RECEPTY

Boloňské špagety

Postup: Na pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vhodíme do něj utřené 4 stroužky... zobrazit recept

RECEPTY

Zadělávané kachní žaludky a srdíčka

Postup: Kachní žaludky překrájíme na menší kousky, srdíčkům odkrojíme nevzhledné vrchní... zobrazit recept

RECEPTY

Mramorová bábovka

Postup: Změklé máslo utřeme se žloutky a cukrem a dvěma lžičkami vroucí vody. Postupně... zobrazit recept

SPOLEČENSKÁ ETIKETA
RESTAURACE

Černý Orel

Pivovar s restaurací a ubytováním.The New York Times zařadil Kroměříž a Pivovar...