26. 4. 2024   |   svátek má Oto
 

Višně v rumu

Název Množství a jednotka
višně
cukr krupice
rum

Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření:
Mamut :-)



Postup
Višně umyjeme, odstraníme stopky a klademe po vrstvách do skleniček, každou vrstvu prosypeme cukrem. Na jednu sklenici o obsahu cca 300ml dávám dvě až tři lžíce cukru. Zalijeme rumem tak, aby byly višně úplně ponořené a rum byl tak centimetr až dva nad višněmi. Zavíčkujeme a necháme uležet alespoň tři týdny.


 


RECEPTY

Křenová omáčka s uzeným masem

Postup: V osolené vodě uvaříme uzené maso, můžeme použít uzený jazyk, doba vaření bude... zobrazit recept

RECEPTY

Sekaná s mozzarellou

Postup: Do deci mléka namočíme nakrájený rohlík.Do mísy dáme mleté maso, vejce,... zobrazit recept

RECEPTY

Jahodový smetanový želé dort

Postup: Nejprve si upečeme piškot - 4 žloutky šleháme elektrickým šlehačem, postupně... zobrazit recept

RECEPTY

Frankfurtská polévka

Postup: Na sádle orestujeme drobně nakrájenou cibuli i česnek, přidáme mletou papriku.... zobrazit recept

RECEPTY

Koláčky bez kynutí

Postup: Z vlažného mléka, droždí a lžíce cukru připravíme kvásek, necháme vzejít. Než... zobrazit recept

MOUDRÉ RADY BABIČEK

Jak napravit...

Povedlo se nám přesolit? Omáčky - záleží, jakou omáčku děláme. Smetanové zředíme mlékem s troškou mouky, smetanou, žloutkem rozmíchaným v trošce mléka nebo najemno nastrouhaným syrovým bramborem, omáčku pár minut ještě povaříme.... zobrazit článek

PENZIONY

Horský hotel Sepetná

U nás je vše na dosah, máme ideální polohu uprostřed Beskyd přímo pod nejvyšší...