21. 8. 2025   |   svátek má Johana
 

Kotleta s jablky a paprikovou hořčici

Název Množství a jednotka
vepřové kotlety 4 kusy
pikantní hořčice
jablka 4 kusy
olej
čerstvě mletý pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 50 min.
Vaření: 25 min.
Jarča



Postup
Kotlety omyjeme, osušíme, nasolíme a lehce opepříme. Z jedné strany potřeme paprikovou hořčici a na 45 minut naložíme do oleje.
Na pánev nalijeme olej a kotlety z každé strany osmažíme. Po osmažení je vyjmeme a na výpeku osmažíme oloupaná a jádřince zbavená jablka, která jsme nakrájeli na plátky. Vrátíme kotlety a prohřejeme. Na talíře dáme kotlety a na ně navršíme opečená jablka.


 


RECEPTY

Křehké řezy s tvarohem a jablky

Postup: Nejprve si přiravívme těsto "deset, dvacet, třicet"´=10dkg cukru, 20dkg tuku,... zobrazit recept

RECEPTY

Špenátová polévka Pepka námořníka

Postup: Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme nakrájené uzené... zobrazit recept

RECEPTY

Jíška

Postup: Tak se dáme do přípravy jíšky (nebo zásmažky, je to to samé). Fakt to není nic... zobrazit recept

RECEPTY

Kachní prsa na zázvoru s wok zeleninou

Postup: Kachní prsa omyjeme, osušíme a nařízneme kůži několikrát do kříže tak, abychom... zobrazit recept

RECEPTY

Tuňáková pomazánka

Postup: Cibuli a okurku nakrájíme nadrobno a smícháme s konzervou tuňáka. Osolíme,... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Skořice

Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...