20. 4. 2024   |   svátek má Marcela
 

Piškotový zákusek s broskvemi

Název Množství a jednotka
vejce 5 ks
vroucí voda 5 lžic
cukr mletý 200 gramů
hrubá mouka 200 gramů
prášek do pečiva 1/2 lžičky

dohotovení

Název Množství a jednotka
broskvová marmeláda
BeBe sušenky 2 balíčky
kompotované broskve 700 gramů
vanilkový pudink 1 balíček
studená voda
Zobrazit všechny ingredience
Kuchyně: česká
Příprava: 20 min.
Vaření: 20 min.
Jarča



Postup
Žloutky šleháme s horkou vodou, přidáme cukr a po troškách mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 20 minut.
Vychladlý korpus potřeme broskvovou marmeládou, na ni položíme BB sušenky , těsně vedle sebe a rozprostřeme okapané kompotové broskve.
Šťávu z kompotu doplníme vodou do 400 ml, dáme 2 - 3 lžíce krupicového cukru a uvaříme vanilkový pudink. Pudinkem
zalijeme broskve a necháme zatuhnout.


 


RECEPTY

České buchty

Postup: Trošku mléka (asi čtvrt hrnku) ohřejeme tak, aby bylo vlažné. Přidáme lžičku... zobrazit recept

RECEPTY

Krémové ořechové rohlíčky

Postup: Mouku, cukr, mleté vlašské ořechy a citronovou kůru ze 1/4 citrónu dáme na vál,... zobrazit recept

RECEPTY

Kapustová krémová polévka

Postup: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na másle orestujeme. Přidáme nakrájenou... zobrazit recept

RECEPTY

Květákový mozeček

Postup: Uvařený květák vidličkou rozděláme na malinké růžičky a orestujeme na másle.... zobrazit recept

RECEPTY

Moravské koláče

Postup: Z 250 ml mléka odlijeme cca 50 ml do hrnku, přidáme lžičku krupicového cukru a... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Máta

Máta peprná patří mezi nejpoužívanější rostliny. Latinsky se označuje jako Mentha piperita či Mentha × piperita. Běžně se můžete setkat i s mnoha lidovými názvy, které znějí pepřová máta, balšám, větrová bylina, větrové... zobrazit článek

PENZIONY

Pension La Rosa

Svým návštěvníkům nabízí vysokou kvalitu ubytování a služeb v plně...